Welke professionele onkosten kan ik inbrengen?
“Wat kan ik als professionele onkosten binnenbrengen bij mijn werkgever?”
Een nieuw onderzoek van Capital One, gebaseerd op data uit interviews met meer dan 2.000 mensen, toont aan dat 45 procent van de Britse werknemers gemaakte onkosten niet terugbetaald krijgt. De ondervraagde werknemers spenderen jaarlijks gemiddeld zo’n 460 euro aan uitgaven voor het werk.
Slechts 14 procent van de ondervraagde werknemers gebruikt een bedrijfskredietkaart voor onkosten, 7 procent betaalt met een gewone bedrijfsbankkaart wanneer er uitgaven voor het werk moeten worden gemaakt.
Voor meer dan de helft van de ondervraagden zijn de grootste uitgaven die zij doen voor het werk reiskosten. Daarnaast blijkt de aankoop van bureaumateriaal en overnachtingen ook een groot deel van de onkosten uit te maken.
Wanneer echter gekeken wordt naar de redenen waarom werknemers hun onkosten niet terugbetaald krijgen, blijkt het verlies van ontvangstbewijzen in 42 procent van de gevallen de voornaamste reden. Weinig werknemers doen immers moeite om hun onkosten terug te vragen, wanneer ze weten dat ze geen reçu aan hun werkgever kunnen voorleggen. Slechts een op de tien gaf aan dat hun werkgever al eens onkosten weigerde terug te betalen.
(nm) – Bron: Telegraph.co.uk
10 oktober 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
“Wat kan ik als professionele onkosten binnenbrengen bij mijn werkgever?”
“Mijn werkgever betaalt gedeeltelijk mijn telefoonverkeer. Mag hij mijn hele rekening nakijken?” We vroegen het aan Stijn Demeestere, advocaat bij Lydian.
Of je werkgever verplicht is (een deel van) de kosten verbonden aan je woon-werkverkeer ten laste te nemen, hangt af van de wijze waarop je je verplaatst.
Bij Arvesta is welzijn alvast meer dan een slogan. Het vormt de kern van waar het bedrijf voor wil staan. “Welzijn en een duurzame loopbaan zijn twee kanten eenzelfde medaille.”
De eerste drie dagen betaalt je werkgever je volledige loon gewoon door. De volgende twaalf dagen vergoedt het ziekenfonds je.
We vroegen aan Renilde (42) uit Antwerpen hoeveel zij verdient en wat haar job precies inhoudt...
Ruzie op de werkvloer gaat soms ver. Van weggedraaide bureaus tot pure paranoïa. “En uiteindelijk willen we alleen maar een beetje respect”, zegt stressconsulente Nicole Vandeweghe.
In de top tien van rijkste Belgen verschijnen een aantal verrassende namen. We lijsten ze voor je op!
Wat motor en wielen heeft, is vandaag aanleiding tot knelpuntberoep. Nieuw in het rijtje: de motormecanicien. Ook de elektrificatie speelt een rol.