Te koop voor 6 euro: bedrijfspaswoord
Uit onderzoek blijkt dat werknemers bijzonder laks omgaan met bedrijfspaswoorden. Voor amper zes euro wil de helft van de werknemers al zijn paswoord delen.
De wereldwijde survey van Symantec toont aan dat werknemers het aanvaardbaar vinden om vertrouwelijke informatie over het bedrijf mee te nemen en te gebruiken. De respondenten menen dat hun bedrijf hier niet om maalt. Slechts 47 procent gaf aan dat hun werkgever actie onderneemt wanneer werknemers gevoelige informatie bijhouden.
62 procent vindt het normaal om werkdocumenten over te zetten naar de persoonlijke computer, tablet, smartphone of cloud. De meerderheid heeft deze opgeslagen informatie nooit verwijderd en ziet hier ook geen kwaad in. Meer dan de helft (56 procent) denkt niet dat het een misdaad is om een vertrouwelijke informatie van de ex-werkgever te gebruiken.
Tot slot blijkt dat veel organisaties er maar niet in slagen om een cultuur van veiligheid te creëren. Slechts 38 procent van de werknemers zegt dat hun manager de bescherming van bedrijfsgegevens als een prioriteit beschouwt.
(nm)
28 augustus 2013Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Uit onderzoek blijkt dat werknemers bijzonder laks omgaan met bedrijfspaswoorden. Voor amper zes euro wil de helft van de werknemers al zijn paswoord delen.
Tegenwoordig kan je niemand meer vertrouwen, zelfs je eigen personeel niet. Winkelpersoneel zou voor maar liefst 1.381 euro aan goederen stelen.
Sommige werknemers kunnen de verleiding niet weerstaan om kantoorartikelen mee te nemen naar huis. Maar de collega’s kijken mee, zeker de mannen.
Bedrijven die twijfelen aan de betrouwbaarheid van sollicitanten, kunnen voortaan terecht bij de valideringstechnologie van David Goldenberg..
Volgens Stijn Demeestere, advocaat by Lydian, heeft een werkgever eigenlijk geen reden voor ontslag nodig. Wat mag wel, wat mag niet?
25 procent van de werknemers wereldwijd zou bedrijfsgeheimen prijsgeven in ruil voor geld. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Monster.
Mijn werkgever verplicht me om elk contact, privé- of professioneel, met werknemers van de concurrentie te melden. Heeft hij dat recht?
Heb jij een concurrentiebeding in jouw arbeidsovereenkomst staan, maar weet je niet goed wat dit precies inhoudt? Wij leggen het je uit.
In principe ben je vrij om van werkgever te veranderen. Tenzij je een concurrentiebeding hebt getekend. Hoe lang is zoiets geldig? Jobat zocht het uit.