Zo sluip je vroeger van kantoor weg
Iedereen droomt er al eens van vroeg te vertrekken op het werk. Met de juiste aanpak kan je daar een gewoonte van maken zonder dat je op de vingers getikt wordt.
"Mensen zijn duidelijk op zoek naar een werkplek los van thuis of hun bedrijf. Maar het concept van coworking is nog onbekend, merken we”, aldus Kurt Goossens, die sinds januari met BurooZ een coworking plek heeft gecreëerd in een gerenoveerd pakhuis in Antwerpen. “Pas na een zoektocht op internet komen ze bij ons terecht."
"Loontrekkenden die kiezen voor coworking doen dit vanuit praktisch oogpunt. Het is bijvoorbeeld heel handig om te coworken in Antwerpen als de hoofdzetel van je bedrijf in Brussel is, maar je een grote Antwerpse klant hebt. Of we hebben ook een aannemer als vaste klant: hij is veel op de baan voor zijn werven, en zijn bureau heeft hij bij ons. Ook voor grote bedrijven als Siemens is een coworking plek een oplossing: zij hebben een zetel in Den Haag en Halle, maar samen vergaderen doen ze hier. Dat spaart de Nederlanders of Vlamingen een lange autorit uit."
Niet alleen een coworking plek, ook een businesscentrum, bibliotheek of een informele locatie zoals een koffiebar of een café kunnen dienst doen ‘derde werkplek’, los van je bedrijf en thuis.
Iets meer dan de helft (52 %) van de werknemers die een derde werkplek gebruikt, brengt er meer dan 3 dagen per week door. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek bij 17.000 bedrijven van de Engelse onderzoeksinstelling ZZA in samenwerking met Regus (bron: nu.nl).
Ook thuiswerken heeft immers nadelen. Veruit de meerderheid van de respondenten werkte liever niet thuis: ze willen werken tussen andere werkende mensen, dat motiveert hen zonder dat het afleidt. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van de technologie en faciliteiten die thuis niet beschikbaar zijn. Bovendien kunnen ze zich zo focussen op hun werk zonder dat ze worden afgeleid door het huishouden.
De gunstige ligging van de ‘derde werkplek’ werd door 73 % van de respondenten genoemd als belangrijkste voordeel.
Zelfstandigen hebben al meer de weg naar coworken gevonden, merken ze bij BurooZ. “Zij willen niet thuis alleen zitten werken: ze willen netwerken en ervaringen delen. Daarom dat coworken voor hen zo’n een meerwaarde biedt. Heel wat zelfstandigen die elkaar hier op BurooZ hebben leren kennen, hebben intussen samen projecten opgestart. 30 à 40 % heeft zijn abonnementsgeld van een jaar al terugverdiend”, vertelt Kurt Goossens.
(mr)
7 november 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Iedereen droomt er al eens van vroeg te vertrekken op het werk. Met de juiste aanpak kan je daar een gewoonte van maken zonder dat je op de vingers getikt wordt.
Hong Kong heeft Tokio en Londen voorbijgestoken als duurste kantoorlocatie ter wereld, zo blijkt uit een rapport van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.
De Belgische werknemer is gemiddeld 37 minuten onderweg van huis naar het kantoor. De Belg is daarmee koploper in Europa. Dat blijkt uit een enquête.
Je dagen achter de computer slijten, kan gezondheidsproblemen met zich meebrengen. 5 tips om dat te voorkomen.
Stop de tijd, speel een partijtje biljart. Mocht het reclamebureau Modulo een slogan moeten bedenken voor zijn eigen keldercafé, dan zou het iets in die trant kunnen zijn.
Ben je het beu om dagelijks tussen die vier muren te zitten? Voor 377 miljoen euro ben je eigenaar van het meest luxueuze kantoor: de Boeing Business Jet.
Creatief zijn. Velen zien het als een opgave. Nochtans is creativiteit geen mysterieuze gave. Iedereen heeft het in zich. Jobat vertelt je hoe het moet!
Als thuisverpleegkundige bij de mobiele equipe van Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen geniet je van een pak troeven. Daar spreken Sofie en Siska over mee.
Een gezonde geest in een gezond lichaam: dat willen we allemaal. En focus! Deze vuistregels wijzen je in de goede richting.