7 tips om meer uit je netwerk te halen, online én in het echt
Voor wie nog twijfelt aan het nut van netwerksessies: netwerken kan jeheel wat opleveren. Hoe pak je het aan en hoe maak je het leuk?
Ondanks je diploma weet je (nog) niet alles in het leven. Ook wat je carrièreplan of professionele richting betreft, is goed advies nog altijd welkom. Probeer je daarom te omringen met mensen die je kunnen inspireren en tot interessante inzichten brengen. Zo zul je na verloop van tijd aanvoelen welke richting voor jou het best aanvoelt.
Goed kunnen luisteren is een troef, maar praten evenzeer: laat weten wat jou in die eerste werkjaren bezighoudt en hoe je bepaalde keuzes of situaties ervaart. Je zou ervan versteld staan hoeveel mensen hun ervaring willen delen met jou!
Tip: vergeet LinkedIn niet. Dit zakelijk sociale media platform is dé place to be voor professionals die zich willen verbinden met gelijkgestemde professionele zielen.
Lees ook: 7 tips om meer uit je netwerk te halen, online én in het echt
Naast een uitgebreid netwerk kan het geen kwaad om ook nog eens een goede en betrouwbare mentor te zoeken waarmee je een-op-een kunt sparren. Hij of zij kan je op een informele manier coachen en naast de juiste mindset ook nog heel wat doordachte tips & tricks geven.
Misschien is die naaste collega wel jouw ideale raadgever? Of die LinkedIn connectie waar je oprecht een professionele klik mee hebt? Durf te vragen!
Gen Z op de werkvloer: waarin verschillen zij?
Ok, een goed loon is altijd mooi meegenomen maar nieuwe ervaringen gaan je nog rijker maken. Probeer te investeren in ervaringen die je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen.
De beginjaren van je carrière zijn daar het ideale moment voor: door tijdens die hectische tropenjaren af en toe eens uit je comfortzone te treden, kun je soms verrassende paden en inzichten ontdekken.
Ontdek: 8 tips om je carrière een vliegende start te geven
Je eerste nerveuze stappen op de arbeidsmarkt zullen sowieso soms behoorlijk spannend en confronterend zijn. Gun jezelf daarom als ambitieuze twintiger dus gerust een foutenmarge, je kunt er alleen maar uit leren.
Laat een professionele fout je zelfvertrouwen niet ondermijnen maar probeer dankbaar te zijn voor de les die je hieruit (hopelijk) geleerd hebt. Onthoud vooral dat niemand perfect is en al zeker niet de jonge twintiger die nog aan het begin van zijn of haar loopbaan staat.
E-GIDS: Klaar voor je eerste job!
(fd)
9 juni 2023Voor wie nog twijfelt aan het nut van netwerksessies: netwerken kan jeheel wat opleveren. Hoe pak je het aan en hoe maak je het leuk?
Elke dag samenwerken met diverse persoonlijkheden kan een uitdaging zijn, zeker als er ook een generatiekloof tussen zit. Toch kunnen we best van elkaar leren.
Bijna afgestudeerd of al bezig aan je eerste stappen op de arbeidsmarkt? Heb je bovendien de ambitie om het zo snel mogelijk te gaan maken? Enkele tips!
Gen Z kijkt met andere ogen naar de wereld, waardoor ze zich op het werk mogelijk ook anders gedragen. Wat moet je weten over de professionele omgang met Gen Z?
Over de integratie van millennials en Gen Z’ers op de arbeidsmarkt is al heel wat inkt gevloeid. Maar hoe zit het nu écht?
Steeds meer jongeren tussen 15 en 24 jaar zijn actief op de arbeidsmarkt of volgen een opleiding. Dat blijkt uit de veelbelovende cijfers van Statbel.
Veel bedrijven focussen op het aanwerven van medewerkers. Maar soms zijn die kort na hun start weer weg. Hoe moeten bedrijven jonge starters aan boord houden?
2023 werd door de Europese Commissie uitgeroepen tot het Europees Jaar van de Vaardigheden. Maar welke specifieke vaardigheden heb je nodig op de werkvloer?
De tijd dat advocaten en politici strak in het pak naar kantoor gingen, lijkt verleden tijd. De pandemie heeft niet alleen onze kleerkast maar ook onze kijk op de dresscode gewijzigd.