Blink uit dankzij het internet
Een slecht gekozen foto van jezelf online plaatsen kan je carrière danig schaden. Maar goed gebruikt, kan het internet van jou net zo goed een uitblinker in je vak maken.
Op Google is zoveel informatie te vinden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Nochtans zijn er heel wat hulpmiddeltjes om meer uit Google te halen. The New York Times zet de volgende tips op een rij.
Bijzonder handig aangezien veel ingebouwde zoekmachines op websites niet de resultaten geven die je zoekt. Sommige sites hebben zelfs geen zoekoptie. Zoek je bijvoorbeeld posts op De Standaard over BHV (Brussel-Halle-Vilvoorde), dan tik je BHV site:www.standaard.be in Google in.
Een woord in Google intikken is een snelle manier om te zien of je het juist geschreven hebt. Is het verkeerd gespeld, dan suggereert Google jou de correcte schrijfwijze. Bovendien kan je net als in de eerste tip definitie: gebruiken om de definitie van een woord in verschillende woordenboeken op het net te consulteren.
Google heeft een ingebouwde rekenmachine. Probeer eens een berekening als 110*(654/8+3) in te voeren. Veel sneller dan naar de rekenmachine op je pc te moeten navigeren.
Handig als je er zeker van wil zijn dat je iemand niet in het midden van de nacht opbelt. Tik gewoon ‘tijd’ en de naam van de stad in, bijvoorbeeld tijd New York.
Google rekent ook munteenheden om, bijvoorbeeld 100 euro in dollars. Reken je om naar een minder bekende munt, vermeld dan ook de naam van het land, bijvoorbeeld 100 euro in Peruvian nuevos soles. Je tikt je zoekopdracht best wel in het Engels in.
Kan van pas komen als je niet zeker weet welke zoekwoorden je nodig hebt om rond een bepaald topic op te zoeken. Bijzonder handig in combinatie met tip 1, bijvoorbeeld BHV OR “splitsing” site:www.standaard.be.
Verfijn je zoekopdracht door de – operator toe te passen. Zoek je bijvoorbeeld informatie over de Vlaamse regering maar niet over Kris Peeters, kan je proberen "Vlaamse regering" –peeters in te voeren.
Zoek je PowerPoint-presentaties over BHV, kan je de volgende zoekopdracht proberen: BHV filetype:ppt.
Wil je bijvoorbeeld informatie over de Olympische Spelen in de jaren vijftig, kan je deze opdracht proberen: Olympics 1950..1960. Je gebruikt dus de '.. operator'.
(ks)
15 april 2010Een slecht gekozen foto van jezelf online plaatsen kan je carrière danig schaden. Maar goed gebruikt, kan het internet van jou net zo goed een uitblinker in je vak maken.
Nieuwe job, nieuwe baas. Maar mag deze zomaar me opzoeken op google vooraleer ik op gesprek ga?
Wereldwijd zitten meer dan 350 miljoen gebruikers op Twitter. Toch krijgt de micro-bloggingsite een slechte reputatie.
Een cv moet opvallen en persoonlijkheid uitstralen. Werkgevers nemen per cv immers slechts enkele minuten de tijd om zich te laten overtuigen.
In e-mails wordt veel makkelijker gelogen. Aan de hand van deze 6 signalen ontmasker je de waarheid!
In 2 op 3 kmo’s zien werknemers onvoldoende kansen op promotie, zo blijkt uit onderzoek van Hogent, KU Leuven, UGent en Securex.
Jongeren lijken niet meer in de jobvoetsporen van de vorige generaties te willen treden. Hoe komt dat precies? Een diepe duik in het topic.
Duurzaamheid op het gebied van corporate wellbeing gaat verder dan alleen het aanbieden van wellbeingprogramma's en fitnessruimtes op de werkvloer...
In steeds meer bedrijven heb je als medewerker de kans om in te stappen in een cafetariaplan. Wat zijn de voordelen van zo'n plan?