Ja, je kan ontslagen worden per sms
Een sms. Je denkt dat je lief je nog even slaapwel wenst. Nee … het is je baas die meldt dat je morgen niet meer moet komen werken. Kan je ontslagen worden met zo ‘n onnozel gsm-berichtje?
Uit een rondvraag van SD Worx bij 129 bedrijven blijkt dat maar liefst 94 procent gsm's geeft aan het personeel. Het zijn weliswaar vooral de hogere functies die in de prijzen vallen, maar ook in de lagere regionen mag er niet geklaagd worden.
Afhankelijk van de functie heeft 20 tot 40 procent van de bedienden zonder kaderfunctie een bedrijfsmobieltje en ongeveer 15 procent van de arbeiders. Bij het hoger en middenkader loopt dat op tot meer dan 70 procent, tot zelfs 97 procent bij de directieleden.
Een gsm heeft alles in zich om een ideaal extralegaal loonvoordeel te zijn. Werknemers zijn er mee in de wolken, en werkgevers kunnen er in hun boekhouding relatief makkelijk mee weg. In elk bedrijf speelt communicatie immers een sleutelrol en elke werknemer belt wel eens voor de uitoefening van zijn job.
CHECKLIST: Alle extralegale voordelen op een rij...
(pm)
12 augustus 2019Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Een sms. Je denkt dat je lief je nog even slaapwel wenst. Nee … het is je baas die meldt dat je morgen niet meer moet komen werken. Kan je ontslagen worden met zo ‘n onnozel gsm-berichtje?
Niet helemaal tevreden met je loon? Waarschijnlijk verdien je meer dan het cijfer dat op je loonbrief staat...
Zelfs de kleinste ingreep kan al een impact hebben en je productiviteit, energie én levenskwaliteit ten goede komen.
Er is een nieuw type gsm ontwikkeld waarmee wantrouwige bazen in de gaten kunnen houden wat hun medewerkers uitspoken.
Met de war for talent in volle gang, schakelen werkgevers een tandje bij in het aanbieden van extralegale voordelen. We zetten ze voor je op een rij!
Te laat komen kan voorvallen, maar als het een gewoonte of zelfs een persoonlijkheidstrek wordt, dan is het tijd om je aanpak onder de loep te nemen.
Op vijf jaar tijd zijn er bijna 11,1% meer werknemers die terugvallen op een bedrijfswagen. In de privésector is zo’n wagen intussen ingeburgerd.
Wie in de ochtendspits naar het werk pendelt, merkt het meteen: hij of zij is zelden alleen... Waar komen die pendelaars allemaal vandaan?
An werkt voor de dienst Verbouwpremies bij Wonen in Vlaanderen