De vraag naar sauzen en soepen is bij Greenyard Prepared de laatste 10 jaar met 80% gestegen. Hans Vanmechelen (Operations Director Convenience): “Deze nieuwe installatie kadert inderdaad in ons groeiverhaal. Innovatie staat daarbij centraal. De nieuwste technologieën in deze sauzeninstallatie zorgen er o.a. voor dat we de opwarm- en kooktijden van de sauzen kunnen verkorten. Ook de automatische reiniging van deze sauzenunit betekent een stap vooruit.”
In de aanloop naar de installatie werd een team samengesteld uit verschillende afdelingen. Van technici tot ontwikkelaars, productiemedewerkers, collega’s die instaan voor kwaliteitscontrole, veiligheid en facilities. En dat allemaal in nauw overleg met de leverancier. Tim Van de Paar (Operations Manager Convenience): “Voor de werking van de installatie zijn vandaag meerdere ploegen samengesteld van telkens vijf operatoren. Zij kregen hiervoor een on-the-job training. Zowel ervaren medewerkers als nieuwe mensen werden aangetrokken. We vonden het ook belangrijk dat we onze mensen al in een vroeg stadium konden betrekken bij de ontwikkeling en ingebruikname van onze nieuwe installatie.”
De komst van de nieuwe installatie vroeg immers een aangepaste jobinhoud van de operatoren. Tim Van de Paar: “Het gaat niet langer om louter uitvoerend werk. Ook het interpreteren en beoordelen van de digitale informatie die bij de installatie hoort, is deel van de job. De combinatie van fysiek werk en die nieuwe aspecten maakt het ook interessant.”
Ontdek wat Greenyard Prepared voor jou kan betekenen!
Voor Nadja Meerten (HR Manager) betekende de nieuwe sauzeninstallatie een bijkomende zoektocht naar geschikte medewerkers. Nadja Meerten: “We hebben op dit moment 50 openstaande vacatures waaronder een twintigtal voor technici en leidinggevenden. Voor de operatoren speelt diploma in feite geen rol. Kandidaten moeten in de eerste plaats geschikt zijn voor de uitvoering van fysiek werk en moeten met precisie kwaliteitscontroles uitvoeren. Specifiek voor de nieuwe sauzeninstallatie moeten de operatoren ook bereid zijn om te werken met de computergestuurde technologie. En als ze dan ook nog eens goed kunnen samenwerken en communiceren, beantwoorden ze aan het ideale profiel.”
Om zo veel mogelijk kandidaten aan te trekken zorgt Greenyard Prepared voor de best mogelijke integratie van verschillende doelgroepen op de werkvloer. Tim Van de Paar: “In mijn team van operatoren komen mensen vanuit verschillende sectoren. Bijvoorbeeld horecamensen die op zoek zijn naar een stabiele job in een innoverende sector met werkzekerheid. Het feit dat mensen dicht bij huis kunnen werken, is een extra troef. Anderen hebben hier ooit als jobstudent gewerkt en keren dan uiteindelijk terug en groeien door naar andere functies.”
De basis van nieuwe technische werknemers ligt echter bij het onderwijs. Peter Joosten (Projectleider): “Wie vandaag kiest voor een technische opleiding, is verzekerd van werk.” Om alle troeven van werken in een innoverend bedrijf uit de voedingsindustrie in de kijker te zetten organiseert Greenyard Prepared jaarlijks een jobevent. Nadja Meerten: “Op 24 oktober zijn geïnteresseerde kandidaten zeer welkom op onze site. Op een heel laagdrempelige manier laten we toekomstige werknemers kennis maken met ons bedrijf.”
Interesse in jobmogelijkheden bij Greenyard Prepared met vestigingen in Bree en Rijkevorsel? Surf dan naar www.werkenbijgreenyardprepared.be
Ontvang nieuwe 'Greenyard Prepared' jobs meteen in je mailbox.