5 op 10 eten al 6 jaar dezelfde lunch
Uit onderzoek van Whole Foods Market is gebleken dat ongeveer de helft van de werknemers al zes jaar dezelfde lunch eet...
Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek bij 1.100 werknemers in opdracht van Seamless, een Amerikaans bedrijf dat bedrijven en hun werknemers in contact brengt met lokale restaurants en cateraars. Niet helemaal onbevooroordeeld dus, maar de steekproef van 1.100 werknemers is wel betekenisvol.
60 procent van de ondervraagde werknemers zou zich meer gewaardeerd en geapprecieerd voelen als ze eten kregen op kantoor. Een bedrijf moet dus niet altijd veel kosten maken om werknemers gelukkiger te maken.
Gaan eten of eten voorzien op vergaderingen met klanten of bedrijven is redelijk ingeburgerd. 78 procent van de werknemers geeft echter aan dat hun bedrijf voor interne vergaderingen niet hetzelfde voorziet. Toch is het niet enkel belangrijk om klanten te verzorgen, ook het personeel houden en aantrekken is belangrijk.
45 procent geeft aan dat gratis lunch hun beslissing om een jobaanbod al dan niet te aanvaarden zeer sterk zou beïnvloeden.
60 procent van de werknemers zegt dat eten voorzien hen zou aanmoedigen om samen met de collega’s te eten. Dat is goed voor de teamspirit en de productiviteit. Aan tafel wordt dan zeker over het werk gepraat, en wie weet worden er zelfs nieuwe inzichten of samenwerkingsverbanden gesmeed.
En verder nog: 41 procent vindt eten het beste bedrijfscadeau. 40 procent zegt dat het hebben van eten op kantoor de stress zou verminderen.
Wie bestelt het meest …
(mr) – Gebaseerd op een bijdrage van Suzanne Lucas, al 10 jaar actief in hr. Je kan haar volgen op Twitter, LinkedIn, of via haar blog.
7 maart 2013Uit onderzoek van Whole Foods Market is gebleken dat ongeveer de helft van de werknemers al zes jaar dezelfde lunch eet...
Onderzoek toont aan dat geen tijd nemen voor je lunch niet alleen de kans op een burn-out verhoogt, maar ook je productiviteit verlaagt.
Volgens recent onderzoek is een ruime meerderheid van de werknemers van mening dat hun baas enkel gezonde voeding zou mogen aanbieden in de bedrijfskantine.
Meer dan de helft (54 procent) van de werknemers werkt regelmatig door tijdens zijn middagpauze. Dat blijkt uit een poll van de Britse openbare omroep BBC.
Je bent gestrest en je grijpt naar iets lekkers, meestal iets ongezond zoals snoep, cola of koekjes. Herkenbaar? Enkele tips om dit te doorbreken!
Neem jij je smartphone of laptop van het werk mee op vakantie deze zomer? “Een goede overdracht blijft cruciaal.”
Een dankwoordje krijgen van de baas is fijn, maar opslag krijgen is nog beter. Hoeveel hou je nu écht over van die welverdiende loonsverhoging?
Jezelf zijn, een verschil maken en ruimte krijgen om te groeien? Bij Helan kan het.
We kennen allemaal wel iemand in onze kennissenkring: de vriend die klaagt over de werkdruk of de sfeer op het werk. En die toch op zijn plek blijft zitten...