7 tips om niet te blokkeren tijdens je sollicitatiegesprek
Een sollicitatiegesprek is zenuwslopend. Je mag nog zo goed voorbereid zijn, soms neemt de stress het over en zeg je dingen die je kansen helemaal verknallen.
Om een goede indruk te maken op je toekomstige werkgever, is het belangrijk om je zeer goed voor te bereiden. Met ons stappenplan zie je zeker niets over het hoofd.
Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Yes! Waarschijnlijk zit je nu met heel wat vragen. Hoe bereid ik me voor? Welke kleren doe ik aan? Hoe maak ik een goede eerste indruk? Je komt het allemaal en meer te weten in de e-gids hierboven.
Wat mag je zeker niet vergeten? Wat zijn absolute don'ts? En hoe ga je om met een afwijzing? Op naar een tweede gesprek? Cool! Maar wat kan je dan verwachten? Heb je al ooit van een assessment gehoord? En hoe maak jij tenslotte de juiste beslissing? Je leert het allemaal!
Een sollicitatiegesprek is zenuwslopend. Je mag nog zo goed voorbereid zijn, soms neemt de stress het over en zeg je dingen die je kansen helemaal verknallen.
Let op: zelfs doordachte vragen kunnen ongepast zijn tijdens een sollicitatiegesprek. Zoals deze bijvoorbeeld...
Loop je op een wolk omdat je de job van je leven hebt bemachtigd? Of ben je gefrustreerd door die afgesprongen sollicitatie? Veel hangt af van de recruiter ...
Werk zoeken én vinden gebeurt tegenwoordig steeds vaker online. Daarom deze praktische e-gids!
De vraag waarom precies jij de job zou moeten krijgen ontbreekt in bijna geen enkel sollicitatiegesprek. Wat antwoord je dan?
Aanvaardde je ooit al eens een jobvoorstel terwijl je daar eigenlijk een slecht gevoel bij had? Meestal blijkt dat buikgevoel juist te zijn.
Wat is je grootste sterkte? Wat zijn je zwaktes? Slimme CEO’s en managers weten dat je met dat soort vragen niet veel te weten komt. Zij blijven weg van de clichés en stellen interessantere, maar lastigere vragen. Dit zijn er 8 van.
Een eerste indruk maken, is belangrijk en kan je slechts 1 keer
De tijd waarin je met een diploma een job kon “kopen” is ondertussen zo goed als voorbij. Wat telt dan wél op een sollicitatiegesprek?