Hoeveel verdient een chef-kok?
Hoeveel verdienen een chef-kok en zijn personeel eigenlijk?
Vandaag koken. Morgen eten. Eigenlijk is dat niet zo heel moeilijk. Het vergt alleen wat voorbereiding en discipline. Zeker als je ook kinderen hebt die eens thuis ’s avonds meteen wat willen eten. Daarom … een lijstje maaltijden die je perfect op voorhand kunt bereiden zodat je ze alleen nog even moet opwarmen.
Niks zo eenvoudig als een maaltijdsoep. Want die zit boordevol vitaminen en vult goed. Neem nu deze gezinsvriendelijke groenteboost met gnocchi van Jeroen Meus. Met het koudste seizoen voor de deur is deze wintersoep met aardappelen, spek en hammetje eveneens een aanrader. Hou je van Aziatisch? Dan is ook een ramensoep met paddenstoelen en Chinese kool perfect op voorhand te maken.
Ook pasta’s zijn perfect voor wie van meal prepping houdt. Sterker nog, ze smaken simpelweg nóg beter als ze een nachtje getrokken hebben. Een klassieke spaghetti bolognaise, bijvoorbeeld. Maar deze vegetarische pasta met boerenkoolpesto van Sandra Bekkari is ook ontzettend lekker en snel klaar. Lasagne is iets meer werk. Het voordeel is dat je meteen een grotere portie kunt maken om een gedeelte in te vriezen. Deze versie met spinazie en zalm is ongetwijfeld een succesgerechtje. Even opwarmen … en klaar!
Een ovenschotel die je op voorhand maakt, is eveneens erg gemakkelijk. Je kookvuur blijft proper … je moet het gerecht ’s avonds alleen even opwarmen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze ovenschotel van groenten met warme feta of schotel met gemengd gehakt, champignons en aardappelen? Mag het wat exotischer? Dan zijn deze chili con carne wraps een echte topper.
Moet de bereidingstijd nog korter? Dan is een quiche ideaal. Deze groentetaart moet wel even in de oven staan, maar de hoeveelheid werk valt erg goed mee. Bovendien kun je eindeloos blijven variëren. En … eventuele restjes kunnen mee als lunch! Quiche Lorraine met prei en spekjes is een echte klassieker, maar je kunt eveneens een variant maken met zalm, broccoli en ricotta. Nog een laatste tip: dek de tafel ’s ochtends al. Zo win je ’s avonds nóg meer tijd!
(em)
18 oktober 2019Hoeveel verdienen een chef-kok en zijn personeel eigenlijk?
De werking van het Gentse veganistisch restaurant Lekker GEC is al even gelaagd als de lekkere auberginelasagne die ze er serveren.
Huisdieren meenemen naar het werk heeft alleen maar voordelen. Het is goed voor de gezondheid, ze verbeteren de sfeer en verlichten de werkdruk.
Donuts van twee dagen geleden? Broodjes met ongedefinieerd beleg van de vergadering van vanmiddag? Op kantoor lijkt het allemaal te smaken. Waarom?
’s Morgens geen tijd om brood te smeren, laat staan een salade te maken? Dan doe je dat toch gewoon ’s avonds! Deze 5 meeneemlunches zijn meteen klaar.
Deze 5 heerlijke én gezonde gerechten maak je de dag voordien in een mum van tijd klaar en neem je gewoon mee in een glazen pot!
Je boterhammen met choco, confituur of preparé even beu? Ga ten rade bij andere landen om je lunch een internationale twist te geven.
Sofie heeft er al een carrière van meer dan twintig jaar opzitten bij de MIVB: “Er blijft enorm veel te ontdekken”
Bedrijven maken voor hun sollicitatieprocedures steeds vaker gebruik van artificial intelligence (AI). Enkele tips voor het tijdperk van mens en machine.