Japanse managers sterven sneller
Mannelijke Japanse managers zijn meer met hun job bezig dan met hun gezondheid waardoor ze gemiddeld minder lang leven dan andere mannelijke werknemers.
Edward Lazear, een Amerikaanse econoom en de ex-adviseur van voormalig president van de Verenigde Staten George W. Bush, heeft samen met zijn Stanford-collega Kathryn Shaw en Christopher Stanton van de University of Utah getracht na te gaan of bazen nu effectief nuttig werk leveren of niet.
In hun studie onderzochten zij een reeks gegevens, die werd verzameld tussen 2006 en 2010 bij meer dan 23.878 werknemers en hun 1.940 bazen. De werknemers moesten in de studie een eenvoudige repetitieve taak uitvoeren die zorgvuldig werd opgenomen en getimed door een computer. Iedere vier maanden moest een andere manager een ander team begeleiden. De onderzoekers probeerden zo te achterhalen of er managers zijn die consequent meer productiviteit genereren bij verschillende soorten werknemers.
Wat bleek? Sommige managers bereikten inderdaad veel betere resultaten dan anderen. “Als bazen gewoon decoratie zouden zijn, dan zou niemand die variatie tussen hen verwachten”, aldus de onderzoekers. “Maar bazen hebben dus wel degelijk een substantieel productiviteitseffect op hun werknemers.”
Een goede baas is volgens de resultaten van de studie …
… iemand die goed is in het motiveren van zijn team
OF
… iemand die zijn medewerkers belangrijke vaardigheden aanleert
Tot slot beweren de onderzoekers, op het gebied van productiviteit, dat de gemiddelde baas 1,75 keer waardevoller is dan de gemiddelde werknemer, wat zich volgens hen logischerwijs vertaalt in een verschil in loon tussen de twee.
(nm) – Bron: Theatlantic.com
3 september 2012Mannelijke Japanse managers zijn meer met hun job bezig dan met hun gezondheid waardoor ze gemiddeld minder lang leven dan andere mannelijke werknemers.
De zakenwereld wordt steeds dynamischer en lijkt steeds meer op een computerspel. Daarom zouden gamers betere managers zijn.
Buurtzorg Nederland telt 4.300 werknemers en heeft geen leidinggevenden. Als het zonder managers kan, waarom zijn er dan zoveel?
Over welke eigenschappen moet iemand beschikken om de toekomstige leider van een afdeling te worden?
Volgens een recent onderzoek van Accountemps spenderen managers gemiddeld 18 procent van hun tijd aan het oplossen van conflicten tussen werknemers.
Ruim 1 op de 4 werknemers geeft aan zich niet altijd veilig te voelen bij hun leidinggevende. Hoe ziet de ideale baas eruit?
In de praktijk blijkt dat leiders die hard optreden effectiever zijn dan leiders die dat niet doen. Strenge baas, beste baas?
Ze hebben een gebrek aan normbesef, blijkt uit een studie van KPMG in Nederland. De schuld ligt bij de managementscholen.
Als je hogerop wil komen en liefst nog een promotie wil krijgen, dan kan je maar beter goed bevriend zijn met je baas. Zo blijkt ...