6 essentiële weetjes over je loononderhandeling
Wie wil er nu geen opslag? De eerste stap is het durven vragen aan je baas. Maar dan begint het pas. Deze weetjes kunnen je op de goede weg helpen ...
Een huis vraagt niet alleen veel onderhoud, maar kost ook veel geld. Geen zin om dagenlang te poetsen en je blauw te betalen aan de huur of een lening? Een tiny house is betaalbaar, hip én milieuvriendelijk. Als je er zelf één bouwt, betaal je ongeveer 25.000 euro. Heb je twee linker handen? Dan koop je een kant-en-klaar exemplaar voor zo’n 50.000 euro.
Heb je een goede band met de buren? Stel dan eens voor om één auto te delen. Met een goede planning, en misschien wat kleine toegevingen, lukt dat ongetwijfeld. Niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor je sociale contacten!
Aardbeien in de winter of asperges in de herfst? Je koopt ongetwijfeld allerlei groenten en fruit die geïmporteerd worden uit andere landen, en dus ook een stuk duurder zijn. Breng eens een bezoekje aan een zelfplukboerderij of leg zelf een moestuin aan. Seizoensgroenten en –fruit zijn goedkoper én lekkerder.
Ren je naar de kledingwinkel als je niets hebt om aan te trekken? Niet alleen slecht voor je ecologische voetafdruk en het milieu – als je met de auto gaat – maar ook voor je loon. Met enkele basics in je kleerkast, zoals een jeans of een neutrale pull, ben je altijd trendy.
Sevilla, Barcelona, Rome, Londen of Parijs? Vliegtickets koop je vandaag de dag voor een prikje. Het zijn de etentjes en souvenirs die je een pak geld kosten. Ruil de drukke stad eens in voor een weekendje in het groen. Wildkamperen, lange natuurwandelingen en internetvrije dagen kosten je geen cent.
Niets zo vervelend als al die reclamefolders in je brievenbus. Zeker als je er niets mee doet. En toch vind je er heel wat kortingsbonnen in terug, of lees je over aanbiedingen, die je rekening in de supermarkt drastisch doen dalen. Gooi die folders dus niet meteen weg.
Verdien je wel echt zo weinig als je zelf denkt? De beste manier om dat te ontdekken, is door je loonbrief eens te vergelijken met een collega in een ander land. Wist je bijvoorbeeld dat een Cubaanse dokter gemiddeld 30 euro per maand verdient?
(dt/em) - Bron: Intermediair
30 oktober 2019Wie wil er nu geen opslag? De eerste stap is het durven vragen aan je baas. Maar dan begint het pas. Deze weetjes kunnen je op de goede weg helpen ...
Rondkomen met 3.250 euro per jaar? Daar slaagt deze 66-jarige vrouw in, zonder probleem. Haar trucs?
Hoeveel geld heb je nodig om echt gelukkig te zijn? Niet weinig, zo blijkt. Maar ben je dan ook écht gelukkiger?
Meer en meer stemmen roepen op om een gegarandeerd basisinkomen te voorzien. Na Finland en Nederland start nu ook Frankrijk een experiment op.
Na jaren van bloed, zweet en tranen is het eindelijk zo ver: je bent afgestudeerd! Maar hoe met het nu verder met je financiën? Wij geven je enkele tips!
Enkele tips om minder te werken en toch beter te leven. Hoe doe je dat precies?
Verdien je in een bepaalde provincie meer of minder dan in een andere? Ja, zo blijkt!
Als je pas bent afgestudeerd wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag. Maar hoeveel verwacht je te verdienen? En wat is realistisch?
Er zijn maar 2 soorten vacatures: voor nieuwe of bestaande jobs. Het verschil is cruciaal voor jouw sollicitatie.