Ben je gelukkiger met een jaarloon van 60.000 euro?
Hoeveel geld heb je nodig om echt gelukkig te zijn? Niet weinig, zo blijkt. Maar ben je dan ook écht gelukkiger?
Britse wetenschappers van het University College in Londen vroegen aan 3.800 personen tussen 52 en 79 jaar om aan te geven hoe ze zich voelden op vier verschillende momenten van dezelfde dag. Op basis van hun antwoorden werden deze mensen ingedeeld in drie groepen: gelukkig, gemiddeld gelukkig en minder gelukkig.
Vijf jaar later bleek dat 3,6 procent van de mensen uit de gelukkige groep overleden was. In de gemiddeld gelukkige groep lag dat percentage op 4,6, in de minst gelukkige groep op 7,3.
De resultaten werden gecorrigeerd door geen rekening te houden met factoren die het resultaat zouden kunnen vertekenen, zoals chronische ziekten, het beweegpatroon, depressie, alcoholinname en leeftijd.
(mo)
16 november 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Hoeveel geld heb je nodig om echt gelukkig te zijn? Niet weinig, zo blijkt. Maar ben je dan ook écht gelukkiger?
Vergelijk je het loon van familie en vrienden wel eens met je eigen loon? Niet doen. Het maakt je ongelukkig, blijkt uit onderzoek.
Wie 7 uur en 15 minuten per dag werkt, 20 minuten onderweg is van de eigen woonst naar het werk en ’s avonds thuiskomt om 17u42, is het gelukkigst.
Wie er een succesvolle carrière op nahoudt, scoort ook op liefdesvlak hoog. Helaas is ook het tegendeel waar.
Nu de laatste zomerzon verdwenen is, is het al werken wat de klok slaat. De grote vakantie is definitief achter de rug. Maar: werk maakt ons gelukkiger.
Jongvolwassenen gaan minder vaak uit en zien minder vrienden per week dan de gemiddelde 50-jarige. Bovendien gaan ze op jaarbasis minder vaak een weekendje weg.
Het beroep van senior accountant is fel bevraagd op de Belgische arbeidsmarkt. Wat houdt het allemaal in en hoeveel verdien je dan?
Wat denk je ervan om samen met je collega’s te sporten tijdens de werkuren, al dan niet virtueel? Te mooi om waar te zijn? Niet per se!
In tijden van krapte op de arbeidsmarkt zien managers een beleid rond diversiteit en inclusie als een middel om mensen aan te trekken.