5 misverstanden over psychologische testen
“We willen u ook nog enkele psychologische testen laten doen.” Menig kandidaat krijgt, vaak na een sollicitatie-interview, dit nog te horen.
Er bestaan geen standaardrichtlijnen voor de opvolging van een sollicitatie. In de meeste gevallen reageren rekruteerders niet onmiddellijk op jouw mail en dan kan je niet anders dan gissen binnen welke termijn jouw sollicitatie behandeld zal worden. Sommigen sollicitanten zullen uit angst om onbeleefd over te komen misschien niet durven informeren naar de stand van zaken. Toch kan het in de meeste gevallen helemaal geen kwaad. Er is echter één voorwaarde: je moet het op een professionele manier doen. Maar wat betekent dat precies?
Is er een uiterste datum om je kandidatuur in te sturen, wacht dan tot twee dagen na het verstrijken van deze deadline alvorens te polsen naar de stand van zaken van jouw sollicitatie.
Een rekruteerder die een exacte datum vermeldt zal waarschijnlijk na deze dag alle kandidaturen ineens behandelen. Dat kan enige tijd in beslag nemen.
Als je informeert naar de stand van zaken, kan je meteen van de gelegenheid gebruik maken om nogmaals je interesse in de vacante functie te benadrukken en om aan te geven waarom uitgerekend jij zo geschikt bent.
Staat er in de vacature geen uiterste datum aangeven, dan is het best om minimum een week te wachten vooraleer je weer van jou laat horen.
Die week kan je alvast gebruiken om wat research te doen: misschien heeft de rekruteerder op LinkedIn, Facebook, Twitter of een bedrijfsblog laten weten dat hij/zij bezig is met het lezen van de binnengekomen cv’s? Polsen naar de stand van zaken doe je in eerste instantie best via een herinneringsmail. Krijg je weer geen reactie, dan kan je naar de telefoon grijpen. Lukt ook dat niet, probeer dan via andere wegen (bijvoorbeeld via andere mensen die in dat bedrijf werken) te weten te komen hoever ze staan met de sollicitatieprocedure en hoe lang die normaal duurt.
Is er helemaal geen vacature uitgeschreven, dan wacht je best drie of vier werkdagen vooraleer je een tweede keer contact opneemt met het bedrijf.
In je herinneringsmail, vraag je gewoon of jouw oorspronkelijke bericht goed is aangekomen. Je kan meteen ook kort even herhalen waarom het interessant zou zijn om jou uit te nodigen voor een gesprek. Krijg je geen gehoor, dan kan je nog één keer mailen of bellen, maar daarna is het best om je inspanningen op een andere potentiële werkgever te richten.
Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, dan zal de opvolging van de procedure aanzienlijk eenvoudiger worden. Aan het einde van het gesprek zal de rekruteerder in de meeste gevallen aangeven wat de volgende stappen zijn en wanneer die voorzien zijn. Vertelt hij je dit niet spontaan, aarzel dan niet om zelf naar te informeren naar de sollicitatieprocedure.
Bron: jobs.aol.com
31 juli 2019“We willen u ook nog enkele psychologische testen laten doen.” Menig kandidaat krijgt, vaak na een sollicitatie-interview, dit nog te horen.
De digitalisering van het rekruteringsproces wordt een trend, zo voorspelt Hans Mangelschots van HR Tech Valley in Hasselt.
Je hebt vast al nagedacht over welke vragen ze je gaan stellen tijdens je sollicitatiegesprek. Maar weet je ook wat je moet meenemen?
Thomas Cador, Benelux Country Manager bij Visiotalent, geeft je de 5 beste tips voor een succesvol videosollicitatiegesprek cadeau...
Als sollicitant bereid je jouw verhaal nauwgezet voor en je hebt oog voor een verzorgd uiterlijk. Maar ben je je bewust van de impact van je stem?
‘Wanneer u solliciteert naar een (nieuwe) baan, welke informatie geeft u de ‘hr- of recruteringsmanager’ over uw huidige salaris?’ Dat was de vraag ...
Een jobaanbieding? Je zou voor minder een gat in de lucht springen. Maar eens je het nieuws hebt laten bezinken, slaat de twijfel toe.
Zet je je hobby's op je CV of laat je ze achterwege? De volgende zeven bezigheden staan alvast bijzonder goed op je CV.
Solliciteren is voor velen niet de favoriete bezigheid. Want ons buiten onze comfortzone begeven, dat doen we niet graag. Daarom deze tips!