Vanaf wanneer kan je opslag vragen?
Niemand zegt neen tegen opslag, want we willen allemaal meer verdienen.
Dat blijkt uit het salarisrapport van Robert Half. Dat er zo weinig loonsverhogingen (los van de index) worden doorgevoerd, is uiteraard vervelend voor jou als werknemer, maar misschien ook als werkgever. Zo ziet 37 procent van werkgevers lage lonen – en het gebrek aan zicht op loonsverhogingen – als een bezorgdheid om talent te behouden.
Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen dankzij het Jobat Salariskompas
Toch is er één (grote) uitzondering: de IT-sector. Daar zijn de lonen over het algemeen gestegen. Die evolutie is al langer aan de gang en kreeg in de coronacrisis een extra boost. Omdat voor veel bedrijven digitalisering steeds belangrijker is, worden er hogere salarisvoorstellen gedaan. Zelfs voor starters in de IT-sector.
Check: Hoeveel verdien je in de ICT-sector?
(William Visterin) - Bron: Go for happy Magazine
18 november 2021Niemand zegt neen tegen opslag, want we willen allemaal meer verdienen.
Vind jij dat je toe bent aan loonopslag? Twee loopbaancoaches geven tips voor jouw zoektocht naar een hoger loon.
Thuiswerk en groeimogelijkheden. Of het gebrek er aan. Dat zijn de zaken die ons vaak het meest storen in onze job.
Het basissalaris van de Belgische werknemers actief in de technologiesector is dit jaar gemiddeld met 0,9% gestegen. Dit komt voort uit de sterke vraag naar digitalisering en de mogelijkheden tot kostenbesparing.
De Belgische lonen zitten overal in de lift. Maar Brussel betaalt het best, zo blijkt uit het Jobat Salariskompas, gevolgd door Vlaams-Brabant en Antwerpen.
Vier op de tien Belgische bedrijven gaven vorig jaar minder loonopslag en promoties dan voor de coronacrisis.
Je hebt exact hetzelfde brutoloon als je collega, maar op het einde van de maand hou jij een lager nettoloon over. Hoe is dat eigenlijk mogelijk?
Vertel ons welke job jij doet, ons Jobat Salariskompas vertelt je hoeveel je zou moeten verdienen. En op welke extralegale voordelen je recht hebt!
Flexibele werkuren, fijne collega’s … OK, maar over het belangrijkste wordt nog altijd gezwegen: het loon. Is dat wel zo slim?