Gaëlle en Claudio van Dell’Anno (Kortrijk) doorgelicht

Bij een restaurant komt veel meer kijken dan enkel een prima keuken en een vlotte bediening. Op vraag van de makers van ‘Mijn Restaurant’ onderwierp managementconsultant Peter De Prins de overblijvende duo’s dan ook aan een grondige doorlichting - een assessment - en wees hen op hun sterke en zwakke punten.
#

Daarvoor hanteerde hij het Insights Discovery Wheel. Dat is een diagram dat in managementkringen gebruikt wordt om meer inzicht te verwerven in de eigen (werk)stijl en de invloed ervan op anderen.

Gaëlle

  • Basiskleur: groen
  • Persoonlijkheid: supporterende coördinator
  • Emoties: wijst interpersoonlijke agressie af en heeft een analytische geest, maar geraakt onder druk verontrust en richt zich dan te sterk op details.
     

Claudio

  • Basiskleur: rood
  • Persoonlijkheid: motiverende beslisser
  • Emoties: een sterk ego, ongeduldig en individualistisch, wordt onder druk zeer fel en opstandig
     

De mening van Peter De Prins:

'Claudio en Gaelle vullen elkaar op het vlak van management zeer goed aan. Op goede dagen zal Claudio het werk zeer gefocust voortstuwen, terwijl Gaëlle er op zal toezien dat alles toch in harmonie en vrede verloopt. Met een schitterend totaalresultaat. Maar als beiden een slechte dag hebben, zal de sfeer explosief worden.'


> Bigarreaux (St-Truiden) doorgelicht

> Welk type ben jij?


     

(Met dank aan Het Nieuwsblad Online)        

”Het Insights Discovery Wheel             28 mei 2009