3 bewijzen dat flexibel werk gezond voor je is
Uit een onderzoek van Regus, een aanbieder van flexibele werkplekken, blijkt dat flexwerk niet altijd eenzaam maakt.
Hoewel het 9 to 5-model al een tijdje ten dode opgeschreven is, blijven we maar collectief alles op dezelfde manier én op hetzelfde moment uitvoeren. Zo blijft de flexibele werkdag, die door de millenials al jaren geleden op de bedrijfsagenda’s werd geplaatst, in heel wat organisaties dode letter.
De technologie om vanop afstand te werken is nochtans al sinds de vorige eeuw voor handen maar we blijven het maar met mondjesmaat gebruiken. Zelfs de absurd lange files kunnen ons blijkbaar niet overtuigen.
Experten beweren nochtans al een tijdje dat ons huidig 9 to 5-model voor kantoorwerkers in de toekomst niet meer houdbaar zal zijn. Zo hebben tal van onderzoeken aangetoond dat we productiever werken in een flexibele omgeving.
Laten we dus elke initiatief waarbij werknemers zelf hun tijd kunnen indelen in functie van hun workload met veel enthousiasme omarmen. Enkele goed doordachte afspraken op teamniveau kunnen al een mooie aanzet voor een flexibele werkomgeving zijn.
(tc)
Tim Christiaens is de oprichter van de Time Management Company en auteur van Win Tijd Op Jouw Manier. Hij is een expert in time management en coacht medewerkers in tijdsbeheer.
Heb je interesse om efficiënter te gaan werken? Schrijf je dan in voor de open opleiding. Lezers van Jobat ontvangen 10% korting.
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Uit een onderzoek van Regus, een aanbieder van flexibele werkplekken, blijkt dat flexwerk niet altijd eenzaam maakt.
Bijklussen "in het zwart" behoort sinds de flexi-job tot het verleden. Wie kan het doen? Waar moet je rekening mee houden? En is bruto werkelijk netto?
Wie van thuis uit kan/mag werken, kan/mag zich gelukkig prijzen. Maar heb je als telewerker recht op een thuiswerkvergoeding? En hoe groot is het bedrag?
Het ene kantoor is het andere niet. Werkgevers halen tegenwoordig het onderste uit de kan om de werkomgeving zo aangenaam mogelijk te maken.
Een juiste verhouding tussen werk en privé blijft dé uitdaging voor de komende jaren. Zowel bedienden als arbeiders snakken naar meer ‘werkbaar’ werk.
De grootste effecten van de recente regeringsvoorstellen rond ‘werkbaar werk’ zouden vooral te merken zijn op het gebied van werktijden en vakantie.
Verpleegkundige Rosalie solliciteerde bij UZ Leuven en twee dagen later al kreeg ze te horen dat ze er aan de slag kon.
De elektrotechnische sector kampt al jaren met een tekort aan werknemers. Bovendien zal de vraag naar elektrotechnici de komende jaren alleen maar stijgen...
Het is vaak moeilijk om in te schatten hoe een sollicitatiegesprek precies verlopen is. We overlopen enkele positieve signalen...