Kleding op het werk: don'ts
Hoe vermijd je kledingblunders op je job? Styliste Lien Degol wijst je de weg.
Dat een economische crisis zijn impact heeft op het modebeeld is al langer bekend. Dan maken vooral donkere kleuren hun opwachting, gaat de lengte van de rok naar beneden ... Maar die crisis zorgt er ook voor dat mensen zich anders beginnen te gedragen. Juist door de crisis gaan mensen ook net meer aandacht besteden aan hun kleding.
Kledij die onze persoonlijkheid naar buiten brengt. Zo geven we onze werkgever het signaal dat we sterk in onze schoenen staan. In moeilijke tijden trekt iedereen zich op aan sterke persoonlijkheden, of dat nu mensen of bedrijven zijn. Vroeger maakte een diploma je bijzonder. Nu dat niet meer zo uitzonderlijk is, moet je je met iets anders onderscheiden van je concurrenten. Kleding is daar ideaal voor.
De nieuwe generatie jongeren weet goed wat ze wel. Ze denken na over wie ze willen zijn en welke dresscode daarmee samengaat. Zo creëren ze voor zichzelf een personal brand. Net als de bedrijven die nu hard hun best doen om boven de concurrentie uit te springen.
De voorbije jaren droeg je wat je wou. Maar dat loopt niet altijd gesmeerd. Veel bedrijven hebben er stiekem een hekel aan hoe casual hun personeel er bijloopt. Het valt op dat steeds meer bedrijven hun medewerkers een uitgeschreven dresscode bezorgen, desnoods met foto’s.
Zeker niet, maar de werkkleding wordt wel formeler en ik ben ervan overtuigd dat die trend zich nog zal voortzetten. Jeans is eigenlijk echt not done, zeker een smalle jeans in laarzen is naar mijn mening niet zakelijk genoeg. Ook mannen moeten trouwens meer aandacht aan hun outfit besteden. In styling is het glazen plafond alvast definitief doorbroken.
23 september 2009Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Hoe vermijd je kledingblunders op je job? Styliste Lien Degol wijst je de weg.
Hoe mooi het topje ook is, als het niet bij je lichaam past, doe je het best niet aan. En zo zijn er nog een paar tips.
Een marktonderzoek van de Hogeschool Gent heeft aangetoond dat 46,3 procent van de vijfhonderd aangeschreven bedrijven in België een kledingcode hanteert. 65,3 procent van die codes is informeel en dus ongeschreven.
Hoe kleed je je het best om te gaan werken? Styliste Lien Degol vertelde het aan Jobat.
Elke werknemerkledij heeft zo zijn eigen kleur die hem het beste gaat. Enkele eenvoudige richtlijnen kunnen vaak vermijden dat in een opwelling gekochte felle bloesjes in de kast moeten blijven hangen.
De Belg gebruikt steeds meer de fiets om naar het werk te gaan.
"Mijn luie collega krijgt een salarisstijging en ik niet, dat is toch niet logisch!" Waarschijnlijk heb je nog gelijk ook.
Je bent gestrest en je grijpt naar iets lekkers, meestal iets ongezond zoals snoep, cola of koekjes. Herkenbaar? Enkele tips om dit te doorbreken!
Gemiddeld duurt het 7 seconden om te beslissen wat er met jouw CV gebeurt. Door deze tips te volgen, belandt jouw CV op het bureau in plaats van eronder.