Meer loon ... in 5 stappen
Oké, het gaat niet helemaal goed met de economie. Maar dat betekent niet dat jij je zomaar met het eerste het beste loon tevreden moet stellen.
De freelancers zijn hiermee de positievelingen onder de zelfstandigen. Uit eerder onderzoek van Unizo bij ondernemers met personeel bleek namelijk dat 30 procent een slechter 2014 verwacht.
"Als we de resultaten bekijken, verwacht slechts 9 procent in 2014 minder te gaan verdienen en 27 procent verwacht evenveel te verdienen. Mooie verwachtingen als je weet dat freelancers doorgaans geen permanent volzet orderboekje hebben en doorgaans geen jaarcontracten afsluiten", luidt het.
Vooral coaches en trainers, technische freelancers (ingenieurs, IT’ers) en lay-outers verwachten meer werk in het nieuwe jaar. Webdesigners en websitebouwers rekenen zelfs op een superjaar en ook freelancers gespecialiseerd in sociale media verwachten veel werk.
Minder positief ingesteld zijn interimmanagers, freelance HR medewerkers en copywriters. Opvallend is dat interimmanagers 2014 opmerkelijk negatiever tegemoet zien terwijl zij voor 2013 juist heel optimistische verwachtingen hadden.
(nm) – Bron: Freelancenetwork.be
15 januari 2014Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Oké, het gaat niet helemaal goed met de economie. Maar dat betekent niet dat jij je zomaar met het eerste het beste loon tevreden moet stellen.
Van alle zelfstandigen en kmo-bedrijfsleiders heeft 65% last van stress. Dat blijkt uit de stresstest van Securex en NSZ waaraan 1380 ondernemers deelnamen.
Uit een Britse studie blijkt dat wiskundige vaardigheden een positieve invloed hebben op het inkomen. Wie al op jonge leeftijd goed kan rekenen ...
Uit onderzoek van de Californische universiteit van Stanford blijkt dat boze mensen meer loon krijgen dan verdrietige mensen.
Ben jij ook benieuwd wat het verschil is tussen een arbeider en een bediende? Kom het hier te weten.
Vandaag de dag zit iedereen op social media. Alleen jouw bedrijf blijft achter. Hoog tijd om daar iets aan te doen, denk je. Maar hoe vertel je dat aan je baas?
In het OverKop-huis komt wekelijks een jongerenconsulent van VDAB langs. Op een laagdrempelige manier krijgen zij hulp om hun weg te vinden in het werkveld.
De voorbije 5 jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10,5% toegenomen. Al is er een groot verschil in functie en statuut.
Wist je dat je tijdens je job een opleiding kunt volgen die deels/volledig door de overheid wordt vergoed? En dat je daar opleidingsverlof voor kunt inzetten?