Is onbereikbaarheid een recht?
In Duitsland werken vakbonden en wetgevers samen aan een wet die het recht op onbereikbaarheid garandeert. Jawel, je leest het goed ...
Franse werkgevers en vakbonden uit de technologie- en consultancysector hebben een bindend akkoord gesloten over het recht op onbereikbaarheid. Concreet houdt dit in dat medewerkers niet meer gestoord mogen worden van zodra ze het kantoor verlaten hebben.
Zo'n 1 miljoen werknemers vallen onder het akkoord. Zij worden aangemoedigd om hun werk-gsm na de kantooruren uit te schakelen en hun tablet of laptop thuis niet aan te zetten. De werkgevers zelf moeten er dan weer voor zorgen dat er geen druk wordt uitgeoefend om thuis nog verder te werken.
Het akkoord heeft een directe impact op de Franse afdelingen van multinationals zoals Facebook, Google, Deloitte en PwC. Ook in Duitsland hebben autobouwers Volkswagen en BMW een gelijkaardig akkoord afgesloten, waarin het 'recht op onbereikbaarheid' zit vervat. Maar van een wettelijk initiatief is daar nog geen sprake.
(nm) – Bron: Hrsquare.be
17 april 2014Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
In Duitsland werken vakbonden en wetgevers samen aan een wet die het recht op onbereikbaarheid garandeert. Jawel, je leest het goed ...
E-mail blijft het belangrijkste communicatiemiddel op het werk. 81 procent van de werknemers checkt zijn werkmails zelfs tijdens het weekend, zo blijkt.
Het gemiddeld aantal verstuurde e-mails per dag wordt geschat op 294 miljard. Het is dus geen wonder dat er heel wat e-mailverslaafden rondlopen ...
Je smartphone 's avonds laat nog gebruiken is nefast voor je slaap en je werkprestaties de dag nadien. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie.
Zeven op de tien smartphonegebruikers heeft zijn toestel bijna altijd binnen handbereik, zo blijkt uit Amerikaanse online onderzoek.
Wie zich thuis eenzaam voelt, kan z'n laptop meenemen naar een coworking space. Maar waarom nodig je niet wat vrienden uit om samen thuis te werken?
In de zorgsector zijn er altijd handen te kort. Maar vertaalt de hoge vraag naar verpleeg- en zorgkundigen zich ook in een hoog loon?
Bij Arvesta is welzijn alvast meer dan een slogan. Het vormt de kern van waar het bedrijf voor wil staan. “Welzijn en een duurzame loopbaan zijn twee kanten eenzelfde medaille.”
Stel je voor: je hebt net een nieuwe job gevonden maar je vorige werkgever verrast jou opeens met een interessant tegenvoorstel. Ga je erop in of niet?