5 onuitstaanbare collega’s die iedereen heeft
Het kantoor is eigenlijk een groot café. Met toffe mensen, een flauwe plezante en ronduit onuitstaanbare types. Welke van deze 5 onuitstaanbare collega’s hangen er bij jou rond?
Ook Duitsers en Engelsen kunnen er wat van: hier geeft 1 op de 6 medewerkers aan gepest te worden. In Nederland is de sfeer op de werkvloer veel beter. Er wordt hier in vergelijking met andere Europese landen maar weinig gepest: slechts 6 procent van de medewerkers geeft aan weleens getreiterd te worden. Dit is het laagste percentage in heel Europa.
België hoort net als Spanje en Italië tot de middenmoot. Dat zegt onderzoek van Effectory, een onderzoeksbureau gespecialiseerd in medewerkersonderzoek, waarbij 6000 medewerkers uit acht Europese landen zijn ondervraagd.
“Niet per definitie”, vertelt Guido Heezen, directeur van Effectory. “Nederland en Zweden scoren het hoogst op de stelling ‘Ik heb plezierige collega’s’. Tot zover zien we een verband. Maar ook Frankrijk en Duitsland scoren op deze stelling vrij goed, terwijl hier juist het meeste gepest wordt.” Spanje en Italië zijn de hekkensluiters wat betreft plezierige collega’s, hier waardeert men elkaar het minst.
Heezen: “Hier zien we eenzelfde patroon. Opnieuw scoren Nederland en Zweden het hoogst. Frankrijk en Duitsland scoren middelmatig. Spanjaarden en Italianen gaan met de meeste tegenzin naar hun werk.”
(ks)
18 maart 2010Het kantoor is eigenlijk een groot café. Met toffe mensen, een flauwe plezante en ronduit onuitstaanbare types. Welke van deze 5 onuitstaanbare collega’s hangen er bij jou rond?
Pesterijen op het werk zijn volgens de wet onterecht en terugkerend gedrag dat buiten of binnen de onderneming of instelling voorkomt.
Ruzie op de werkvloer gaat soms ver. Van weggedraaide bureaus tot pure paranoia. Hoe ga je daar het best mee om?
Bij pesters denk je meteen aan kinderen op de lagere of middelbare school. Maar ook op het werk wordt er gepest. Dankzij deze tips ga je er beter mee om.
Heb je soms het gevoel dat jij de enige bent die slechts 24 uren in een dag heeft? Dringend tijd om je workflow te optimaliseren!
Werkgevers plaatsen voor ondersteunende functies een goede talenkennis hoger op het verlanglijstje. En kennis van Frans in het bijzonder.
Wie zich thuis eenzaam voelt, kan z'n laptop meenemen naar een coworking space. Maar waarom nodig je niet wat vrienden uit om samen thuis te werken?
Hoe zit dat ook alweer met die regels en afspraken van telewerk? Wij namen polshoogte bij een juridisch expert die je wegwijs maakt in wat mag, en wat niet.
Als jobstudent werken... kan dat zomaar? Zijn er voorwaarden? En hoeveel word je betaald? Op al deze (en op nog veel meer) vragen, geven we een antwoord!