Wat kost thuiswerk aan de werkgever?
Terwijl werknemers enkel voordelen zien in thuiswerken, staan werkgevers nog vaak weigerachtig omdat er voor hen kosten aan verbonden zijn. Welke?
Dat blijkt uit onderzoek door de Radboud Universiteit Nijmegen in samenwerking met Moneypenny, een adviesbureau rond Het Nieuwe Werken.
Wie de ruimte krijgt om flexibel te werken, is volgens het onderzoek bereid om 35 procent per week extra te werken. Het blijkt ook dat respondenten meer belang hechten aan flexibiliteit dan aan beloning of mogelijkheden tot loopbaanontwikkeling.
De respondenten - merendeel vrouwen - werd gevraagd hoeveel uur per week zij nu werken, en tot hoeveel uur per week zij bereid zijn te werken. Gemiddeld genomen werken de respondenten 23,1 uur per week. Als hen geen flexibiliteit zou worden geboden, zouden ze gemiddeld 25 uur per week willen werken. Wanneer hen echter wel volledige flexibiliteit (bijvoorbeeld thuiswerken, zelf uren over de week kunnen verdelen ...) wordt geboden, stijgt de gemiddelde werkbereidheid tot 31,2 uur per week: een winst per werknemer van 8,1 uur ofwel 35 procent.
Dr. Pascale Peters van de Radboud Universiteit Nijmegen: ‘De uitkomst bevestigt wat al lang gedacht werd, maar de potentieel te behalen winst is opmerkelijk hoog. Bedrijven realiseren zich onvoldoende hoeveel arbeidskracht verloren gaat. Zeker met de verwachte golf babyboomers die de komende jaren met pensioen gaat, is dit relevante kennis voor werkgevers: door meer flexibiliteit te bieden, kunnen ze een deel van de krapte door vergrijzing opvangen.’
(wv)
22 april 2011Terwijl werknemers enkel voordelen zien in thuiswerken, staan werkgevers nog vaak weigerachtig omdat er voor hen kosten aan verbonden zijn. Welke?
Pol Vanbiervliet moet wegens een recente operatie van thuis uit werken. Als algemeen directeur van Cisco Systems lijkt dat niet simpel. Maar dat is het wel!
Het ‘Nieuwe Werken’ is hip tegenwoordig. Maar wat is dat nu eigenlijk, ‘Nieuw Werken’? Jobat zocht het voor je uit en geeft meteen 3 anti-valkuil-tips!
Deeltijds werkende vrouwen willen liever helemaal thuisblijven. Bijna 40 % zegt dat haar leven te druk is, dat ze zichzelf voorbij holt.
Ook op werkvlak zijn er heel wat handige apps waarmee je niet alleen tijd en werk bespaart maar die jouw carrière zelfs kunnen boosten. Een overzicht!
Mike en Frederik werken bij ExxonMobil. Ze zijn vol lof over de boeiende werkomgeving, open cultuur, doorgroeikansen en locatie van het bedrijf. “Het werk is hier nooit eentonig.”
Had je vroeger misschien een lastige baas, dan spreken we vandaag over toxisch leiderschap. Maar wat is dat eigenlijk, een ‘toxische baas’?
Vervelende kwaaltjes hebben we allemaal weleens. Maar wat als je niet weet waar ze door veroorzaakt worden? Let eens op of je onderstaande symptomen terugziet.
Veel vrouwen in de Belgische Super League studeren of werken nog bij naast hun voetbalcarrière. Hoe combineren ze dat? En... hoe moeilijk is dat?