Gepersonaliseerde werkplek is belangrijk
Aangezien werknemers het merendeel van hun tijd op het werk doorbrengen, wordt de boel daar vaak opgevrolijkt met familiefoto's of een leuke gadget.
Het Regus Express Center in het station van Leuven is het grootste in België, en is verdeeld over vier verdiepingen aan de zijkant van het stationsgebouw. Je kunt er terecht in een businesslounge met leestafel, zetels en stille werkplekken ('thinkpods'). Er zijn ook vergaderzalen, zes privékantoren en een co-workingruimte voor 28 personen. Overal is snel draadloos internet beschikbaar en in de lounge is de koffie gratis.
Met zijn Express Centers speelt Regus in op de trend om flexibeler te werken. "Als je trein vertraging heeft of je moet op een aansluiting wachten, kun je in een rustige omgeving voortwerken", zegt marketingmanager Valérie Ilegems. De co-workingruimte en privékantoren zijn bedoeld voor start-ups die nog geen eigen kantoorruimte nodig hebben, of zich niet willen binden aan een huurovereenkomst voor meerdere jaren. Zij kunnen virtuele kantoordiensten gebruiken waarbij hun telefoon beantwoord wordt en de post in ontvangst wordt genomen. De vergaderzalen kunnen per uur, per halve dag of per dag geboekt worden voor bijvoorbeeld jobinterviews en teammeetings. "Bedrijven letten steeds meer op de kosten van vastgoed", weet Valérie Ilegems. "Het heeft weinig zin om een grote vergaderzaal in je bedrijf te hebben als die maar één keer per week gebruikt wordt, want je betaalt die vierkante meters wel."
Het concept van Regus werd in 1989 bedacht door de Britse ondernemer Mark Dixon. Hij verhuurde in Brussel appartementen aan expats, en verwonderde zich erover dat hij nergens vergaderruimte kon huren voor korte periodes. Hij opende dan maar zelf een flexibel kantoor op de Louisalaan. Vandaag telt Regus 2.300 locaties over de hele wereld, nu dus ook in Leuven. "De keuze voor het station van Leuven lag voor de hand", zegt marketingmanager Valérie Ilegems van Regus. "Het is een van de drukste stations van België, het is vlot bereikbaar en er is voldoende parkeermogelijkheid. En tegelijk ligt het vlak bij het stadscentrum."
Eerder kwamen er al Regus Express Centers in de stations van Brugge, Luik-Guillemins en Brussel-Luxemburg. De stations van Antwerpen-Centraal, Sint-Niklaas, Brussel-Zuid en Brussel-Centraal volgen later dit jaar. Zo zullen er in totaal acht Regus Express Centers zijn naast de zestien bestaande Regus Business Centers. De ambitie is om door te groeien naar tweehonderd locaties in België.
Je kunt in het Regus Express Center terecht voor 6 euro per uur ("Minder dan wat een koffie bij de onderburen kost", grapt Valérie Ilegems) of 12 euro voor een hele dag; houders van een Regus Card krijgen gratis toegang en korting bij het boeken van vergaderzalen of kantoorruimte. Uit de ervaring met eerdere Express Centers leerde Valérie Ilegems dat het concept misschien moeilijk uit te leggen is. Maar eenmaal klanten het leren kennen, gebruiken ze het graag.
(wv)
1 juli 2015Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Aangezien werknemers het merendeel van hun tijd op het werk doorbrengen, wordt de boel daar vaak opgevrolijkt met familiefoto's of een leuke gadget.
Is het een café? Een kantoor? Nee, het is Bar d’Office: een plek – mét wifi, printer en vergaderruimte – waar iedereen naar believen kan komen werken.
Gezinsleden zijn de grootste stoorfactor voor Belgische thuiswerkers. Dat blijkt uit onderzoek van werkplekaanbieder Regus.
De productiviteit van zakenreizigers ligt hoger bij een treinrit dan bij een vliegreis. Treinreizigers gebruiken meer dan de helft van de reis als werktijd.
Bonussen zijn aantrekkelijk, motiverend en bovendien erg welkom voor de meeste werknemers. Maar wist je ook dat bonussen zo zwaar belast worden dat er niet veel meer overblijft?
Vincent en Bjorn vertellen over de digitale innovatie in het Belgische notariaat.
Een inclusieve en diverse werkplek is vandaag een must voor bedrijven. Overal. Toch voldoet ons land niet altijd aan de verwachtingen...
Een goede balans tussen werk en privé: het is een streefdoel voor veel bedrijven en werkgevers, maar niet altijd even makkelijk in de praktijk. Bij AFAS trachten ze het daarom op een andere manier aan te pakken.
Hoeveel verdien je gemiddeld in de hr-sector? Het Jobat Salariskompas kent het antwoord.