Doet Facebook minder hard werken?
Geef toe, ook jij zit regelmatig stiekem op het werk te twitteren of facebooken. Toch? Maar is dat dan ten koste van jouw productiviteit?
Tachtig procent van de werknemers vindt zijn privémail mogen controleren tijdens de werkuren belangrijker dan loon. Dat bleek uit een enquête van de Britse beveiligingsfabrikant Clearswift, die 1.600 managers en werknemers uit Groot-Brittannië, Duitsland, Amerika en Australië ondervroeg.
Voor de ruime meerderheid van de ondervraagden geldt dat vrij rondsurfen op het net, en het vertrouwen krijgen van de baas dat ze hun tijd desondanks efficiënt benutten, belangrijker is dan het salaris. Een vijfde (21 procent) stelt zelfs dat als hij niet mag twitteren, privé e-mailen, webwinkelen of Facebooken, hij op zoek zou gaan naar een andere baan.
25- tot 35-jarigen hechten hier het meeste waarde aan. Volgens Andrew Wyatt, de operationeel directeur van Clearswift, zijn de onderzoeksresultaten schokkend gezien de economische crisis en hoge werkloosheidcijfers, maar toch ook logisch: “Die generatie is opgegroeid met internet, ze zijn sinds hun geboorte overal en altijd verbonden. Hen de toegang ontzeggen tot sociaalnetwerksites op de werkplek voelt hetzelfde als het afhakken van hun rechterarm.”
Tweederde (66 procent) maakt het privésurfen goed door langer door te werken of door geen lunchpauze te nemen.
Vooral mannen maken zich schuldig aan Facebook checken op kantoor: 48 procent, tegenover 36 procent bij de vrouwen. Ook checken zij vaker hun privé e-mail dan vrouwen (69 tegenover 54 procent) en bezoeken ze regelmatiger een webwinkel (34 ten opzichte van 20 procent).
(kv) - bron: ZDNet  
30 juni 2010Geef toe, ook jij zit regelmatig stiekem op het werk te twitteren of facebooken. Toch? Maar is dat dan ten koste van jouw productiviteit?
Lange tijd keken bedrijven voor hun IT-beveiliging naar het kwaad van buitenaf. Maar vandaag lijken de rollen omgekeerd. Vooral de werknemer wordt in het oog gehouden. Naast seks- en goksites worden ook vriendensites als Facebook en Twitter steeds meer aan banden gelegd op kantoor.
Het internet is in elk bedrijf een onmisbaar werkinstrument. Maar 40% van de Belgische werknemers zou regelmatig om privéredenen op het internet surfen.
Wereldwijd zitten meer dan 350 miljoen gebruikers op Twitter. Toch krijgt de micro-bloggingsite een slechte reputatie.
Kris en Hans werken al enkele jaren bij De Lijn als buschauffeur en teamcoach.
Laura en Siebe studeerden allebei toegepaste economische wetenschappen en kozen daarna voor een carrière in consulting bij Deloitte. Bijleren en jezelf verder ontwikkelen staan daarin centraal. Tegenover al hun inzet staan mooie beloningen.
Jos Vanhoof, bestuurslid van artsensyndicaat BVAS en zelf ook huisarts, ziet diverse oorzaken waarom zijn beroep onder druk staat...
De war for talent is nergens zo erg als in ons land... Ontdek de reden hier.
Je loon is de vergoeding die je krijgt voor je inzet en gewerkte uren. Maar wist je dat je ook vergoed kunt worden voor gemaakte onkosten?