Wat als je baas dwarsligt bij je carrière?
Niet elke baas vindt het leuk dat zijn medewerkers hun loopbaan zelf sturen.
Een evaluatiegesprek gaat in de eerste plaats over jou en hoe je de afgelopen periode gepresteerd hebt. En daar wordt uitvoerig over gesproken, zo blijkt. Volgens 90 procent van de werknemers komt hun jobinhoud en de uitvoering daarvan meer dan voldoende aan bod. Ook aan het samenwerken met collega’s wordt er doorgaans veel aandacht geschonken.
Over de ondersteuning door de baas en de opleidingsmogelijkheden wordt dan weer veel minder gerept. Een derde van de werknemers zou het hier graag iets uitgebreider over hebben.
“De verstandhouding met de baas komt eerder tijdens functioneringsgesprekken aan bod. Die relatie heeft doorgaans minder te maken met het bereiken van doelstellingen, tenzij je een mentor of andere ondersteuning nodig hebt om tot je doelen te komen”, merkt Reginald De Lannoy op. Driekwart meent dat die doelstellingen wel voldoende werden aan gesneden.
“Het evalueren van leidinggevenden, ook tijdens je eigen evaluatiegesprek, ligt vaak moeilijk”, vult De Lannoy aan. “Er zijn in sommige organisaties stappen gezet naar andere vormen van feedback zoals 360- en 90-graden feedback, maar in de praktijk is de weg soms toch lang.”
(Tekst: ks - Illustratie: jvc)
  26 februari 2010Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Niet elke baas vindt het leuk dat zijn medewerkers hun loopbaan zelf sturen.
Veel werknemers beginnen onvoorbereid aan hun evaluatiegesprek. Geen goed idee, want dan kan het wel eens een heel negatieve ervaring worden.
Een evaluatiegesprek lijkt het uitgelezen moment om meer loon te vragen, maar dat is het eigenlijk niet.
Johan D’Haeseleer, timemanagementcoach, heeft een methodiek ontwikkeld om meer controle over je werk te krijgen. 8 praktische tips om tijd te winnen!
Telenet is meer dan een telecombedrijf. De manier waarop de organisatie inzet op digitale transformatie, trok het afgelopen jaar Charlotte, Sophie en Switlana over de streep om er te werken.
De Belg verdient gemiddeld 4.243 euro bruto per maand. Maar je loon evolueert natuurlijk tijdens je loopbaan. En deze elementen spelen daarbij een rol ...
Voor velen is hun loopbaan uitgestippeld, maar voor sommigen lijkt het een doolhof van keuzes. Voor Rias viel alles op zijn plaats bij de Vlaamse overheid.
Vind je niet meteen je droomjob terug in het huidige vacatureaanbod? Wat houdt je tegen om spontaan te solliciteren bij bedrijven die je wel ziet zitten?
Werknemers die vol passie praten over hun job en hun bedrijf: welke werkgever is daar niet gelukkig mee?