Jongeren zonder diploma ‘leven zich in’ in arbeidsmarkt
Werkinlevingsprojecten moeten jongeren zonder diploma opnieuw voeling laten krijgen met de arbeidsmarkt. Elk project is maatwerk ...
Dat vermindert namelijk het innovatiepotentieel van een organisatie, verklaart Tom Agan in The New York Times. Geniale jonge ondernemers zoals Mark Zuckerberg zijn volgens Agan namelijk een uitzondering en zeker niet de regel.
Zo blijkt uit onderzoek van Benjamin Jones van de Northwestern University dat iemand op 55- en 65-jarige leeftijd meer innovatiepotentieel heeft dan een 25-jarige. Ook de gemiddelde leeftijd waarop wetenschappers een belangrijke doorbraak meemaken, is over de jaren heen - tussen 1900 en 2000 - gestegen van 32 naar 38 jaar. Het proces tussen het ontstaan van een idee en de concrete uitwerking ervan duurt nu eenmaal jaren.
Ondanks de algehele veroudering van de beroepsbevolking gaan veel bedrijven echter de tegengestelde richting uit. In plaats van de gemiddelde leeftijd naar beneden te halen, zouden bedrijven dus de gemiddelde leeftijd van hun werknemers naar omhoog moeten brengen.
Volgens Agan kunnen bedrijven dit doen door de tijd te beperken waarin mensen op een bepaald niveau in een bepaalde functie mogen blijven. Daarnaast zou de continue flow van high potential managers in verschillende bedrijven gestopt moeten worden. In plaats daarvan moeten de best presterende oudere werknemers gestimuleerd worden om te blijven werken bij het bedrijf zodat ze voldoende tijd krijgen om belangrijke innovaties te ondersteunen en te leiden van begin tot einde.
(nm) – Bron: 6minutes.be & Nytimes.com
16 april 2013Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Werkinlevingsprojecten moeten jongeren zonder diploma opnieuw voeling laten krijgen met de arbeidsmarkt. Elk project is maatwerk ...
Jonge werknemers zijn niet ontgoocheld of jaloers wanneer oudere collega's meer verdienen. Hun tevredenheid wordt hiermee zelfs opgedreven.
Een op de drie jongeren tussen de 15 en 25 jaar vindt een zorgberoep aantrekkelijk. Dat blijkt uit een enquête naar aanleiding van de Dag van de Zorg. Is het imago van de zorgsector aan het bijdraaien?
Jonge werknemers blijken sneller uitgeput te zijn door het werk dan hun oudere collega's. Vooral keuzestress is een oorzaak van hun psychische vermoeidheid.
De Nijmeegse onderzoekers Maarten Wolbers en Marloes De Lange (Radboud Universiteit) buigen zich over de problematiek van de jeugdwerkloosheid in Europa.
Jonge werknemers hebben meer kans om ziek te worden en ongevallen te krijgen dan oudere werknemers. Ook de kans op een burn-out ligt opvallend hoger.
Misschien erger je je wel eens aan de Google-generatie op kantoor, maar de nieuwe lichting werknemers is niet van plan om kleurloos te blijven!
Iedereen heeft wel eens iets aan te merken op zijn of haar baas, maar sommigen hebben het écht niet getroffen. Hoe herken je eigenlijk een slechte baas?
Waar kunnen ingenieurs het verschil maken bij de zogenaamde SDG’s of Sustainable Development Goals?