4 lichttips voor een productievere werkomgeving
Ziehier enkele verlichtingstips en -tricks om jouw thuiskantoor tot een productieve werkomgeving te maken, met dank aan Studio De Schutter...
Kun je vanwege omstandigheden niet naar kantoor? Door middel van mobiele apparatuur en verbeterde netwerkverbindingen zijn er steeds meer mogelijkheden om vanop afstand te vergaderen. Werk je van huis uit, onderweg of in een koffiebar? Met behulp van video conferencing kan je overal met je collega’s vergaderen op afstand!
Hou daarbij zoveel mogelijk rekening met volgende tips...
Je wilt geen ergernissen bij je medecollega’s. Zorg er daarom voor dat je alles bij de hand hebt voor het videobellen. Log bovendien op tijd in voordat de videocall van start gaat. In een fysieke vergaderruimte wachten op een collega die te laat is, wordt als minder storend ervaren dan het online zitten wachten voor een meeting.
Bij video conferencing is het gebruikelijk om in te loggen door middel van een link of inlogcode. Het kan voor sommige deelnemers veel tijd en moeite kosten voordat ze alles klaar hebben voor het videobellen. Stuur daarom op tijd de link of inlogcode door naar alle deelnemers van de vergadering. Een goede voorbereiding is namelijk al het halve werk.
Met veel deelnemers in een videogesprek kan het snel rommelig worden doordat mensen door elkaar praten. Vooral bij het videobellen is het belangrijk om anderen te laten uitpraten. Om ervoor te zorgen dat de vergadering gestroomlijnd verloopt, kan je er voor kiezen om een gespreksleider aan te wijzen. Het kan overbodig lijken, maar juist bij het videobellen met veel deelnemers is het een ideale oplossing. Doordat de gespreksleider de discussiepunten benoemt, wordt er structuur gegeven aan de vergadering. Hij neemt de leiding in het gesprek en bepaalt wie welk punt bespreekt of ergens op reageert.
Heb je een vraag voor iemand specifiek, begin je vraag dan met het noemen van zijn/haar naam. Zo weet deze persoon dat de vraag aan hem/haar geadresseerd is, en weten de andere deelnemers aan het gesprek dat zij beter even stil zijn.
Een stabiele internetverbinding is een must bij een videoconversatie. Het voorkomt dat je beeld en geluid gaan haperen, of dat je 5 seconden achterloopt op het gesprek. De beste oplossing voor een slechte internetverbinding is om de wifi verbinding uit te zetten en over te schakelen naar het 4G-netwerk.
Ben je klaar voor de videoconferentie? Zorg dan voor zo min mogelijk afleiding op de achtergrond. Haal alle obstakels en items uit het gezichtsveld van de camera, dan worden de andere deelnemers niet nodeloos afgeleid. Een ander stoorzender tijdens het videobellen zijn achtergrondgeluiden. Denk bij achtergrondgeluiden aan het koffiezetapparaat dat geluid maakt, een huilende baby of blaffende hond, of andere geluiden die ervoor zorgen dat andere deelnemers worden afgeleid.
Wie niet aan het woord is, zet zijn/haar microfoon best gewoon op ‘mute’. Vergeet deze wel niet opnieuw aan te zetten wanneer je iets wil zeggen!
(tk/kv) - Bron: Skepp
6 april 2020Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Ziehier enkele verlichtingstips en -tricks om jouw thuiskantoor tot een productieve werkomgeving te maken, met dank aan Studio De Schutter...
Ook als je angstig of onzeker bent, kan je met een aantal technieken een zelfverzekerde indruk maken bij een presentatie.
Thomas Cador, Benelux Country Manager bij Visiotalent, geeft je de 5 beste tips voor een succesvol videosollicitatiegesprek cadeau...
We werken steeds vaker van thuis. Maar wat zijn de regels? Hoe ben je minstens even productief als op je werk? En wat met ergonomie én je gezondheid?
Plaats- en tijdonafhankelijk werken is vandaag al ingeburgerd. Dit betekent ook dat de technologie dit optimaal moet ondersteunen. De vraag is natuurlijk: hoe? En wat is belangrijk?
De maatregelen rond verplicht thuiswerk zetten veel werknemers met hun rug tegen de muur. Al is het dan wel de muur van hun thuiskantoor...
We pendelen nog steeds meestal met de auto naar het werk én ... al dat thuiswerken is slechts weggelegd voor een minderheid aan werknemers.
Victoria Tregub werkt als socialmediamanager bij BNP Paribas Fortis. Op basis van haar kunde deelt ze een handleiding om je LinkedIn-profiel te verfijnen.
Ruim 1 medewerker op 20 heeft in ons land af te rekenen met pestgedrag. Maar hoe zit dat in een sector als de bouw?