Belangrijke mensen hebben geen gsm
Steeds meer mensen bezitten een smartphone, dus verliest het speeltje zijn waarde als statussymbool. Als je echt belangrijk bent, dan komt men wel naar je toe, zo klinkt de redenering.
Smartphones als Android, Blackberry en de iPhone zijn tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld te denken. Mensen gebruiken het voor allerlei zaken: van telefoneren tot informatie opzoeken, e-mails versturen en de krant lezen. Managers gebruiken mobiele apparaten zelfs voor het nemen van beslissingen. Dat blijkt uit een online onderzoek bij 300 managers.
Met de eerste gsm’s werd enkel gebeld en ge-sms’t. 20 jaar en 1001 vormen en maten later, kan je er eindeloos veel mee doen, zeker als je in het bezit bent van een smartphone. En zo denkt ook menig manager erover. Waarvoor gebruikt een manager zijn smartphone?
Je zou haast denken dat de zakenman vergroeit is met zijn smartphone. Meer dan de helft van de tijd gebruiken managers (61%) de smartphone voor zakelijke doeleinden. Werkgevers mogen dus met een gerust hart gaan slapen én opstaan. Amper een uur nadat ze ontwaken, hebben heel wat managers immers hun smartphone al gecheckt op nieuwe berichten en e-mails:
En zo gaat het nog een hele dag door. Zelfs net voor het slapengaan kunnen managers het niet laten een blik op hun smartphone te werpen: 21,1 % bekijkt zijn smartphone vijf minuten voor het slapengaan op nieuwe e-mails of berichten.
(mw) – Bron: Kadenza
27 september 2011Steeds meer mensen bezitten een smartphone, dus verliest het speeltje zijn waarde als statussymbool. Als je echt belangrijk bent, dan komt men wel naar je toe, zo klinkt de redenering.
Smartphones moeten zo snel mogelijk uit vergaderingen worden gebannen. Hun voortdurende gebliep zorgt ervoor dat managers foute beslissingen nemen.
We merken allemaal dat het leven duurder geworden is. Een voorschot op je loon om kosten te betalen, zou handig zijn. Maar kun je dat vragen aan je baas?
Velen van ons brengen heel wat uurtjes per dag door achter een scherm. Wat is het gemiddelde? En hoe schadelijk is het voor je gezondheid?
6 op de 10 werknemers weten van elkaar wat ze verdienen. En 6 op de 10 ondernemingen geven hun werknemers duidelijk mee hoeveel ze zullen verdienen.
Ook binnen de financiële sector is de nood aan profielen met een passie voor regelgeving hoog. Daar hoort ook de job van compliance manager of -expert bij.
Maar liefst 13.000 medewerkers van Familiehulp maken dagelijks het verschil om klanten de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden.
Vrijwel alle werkende vrouwen brengen minstens de helft van hun carrière door met een stille hindernis: de menstruatiecyclus...
Het idee alleen al om op je baas af te stappen en opslag te vragen, doet bij velen de knieën knikken... Jobat stoomt je klaar voor dat ongemakkelijke gesprek!