Zo reken je af met een gemene baas
De crisis zet veel bazen aan tot gemene streken. Maar die hoef je niet lijdzaam te ondergaan.
Een goede band met de leidinggevende is voor heel wat werknemers een basisvoorwaarde om prettig samen te werken. Bij zowat zes op de tien administratief medewerkers in ons land klikt het gelukkig wel met de baas. Een vijfde laat zich neutraal uit over die werkrelatie.
Verontrustend is dat 13 procent van deze bedienden zegt een slechte tot heel slechte verstandhouding met hun baas te hebben. Daarmee doet België het een stuk slechter dan onder andere Nederland (4 procent) en Duitsland (8 procent). Dat blijkt uit onderzoek van OfficeTeam.
De bedienden zeggen onder andere meer soft-skills training (30 procent), meer persoonlijke vergaderingen met hun manager en team-vergaderingen (27 procent) en meer evaluaties op regelmatige basis (21 procent) te willen. Voorts vraagt bijna de helft van de Belgische ondervraagden (44procent) om meer geraadpleegd en geïnformeerd te worden over de projecten van hun manager.
“Wat extra aandacht en tijd besteden aan de mensen die achter de schermen mee aan de kar trekken, kan ook wonderen doen. Een goede raad die wij vaak aan onze contacten geven, is om regelmatig tijd vrij te maken voor een goed gesprek met de medewerkers en dit op een correcte manier op te volgen nadien.” aldus Annick Lambert van OfficeTeam.
11 december 2009Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
De crisis zet veel bazen aan tot gemene streken. Maar die hoef je niet lijdzaam te ondergaan.
De ideale chef heeft gevoel voor humor, leeft in het nu en brengt zijn ego niet mee naar het werk. Dat menen althans coaches en schrijvers Paul Meert, Ben Decock en Tomas Vieira.
Welk type baas heb jij op kantoor rondlopen? Volgens het boek ‘Managing Your Boss’, van de Britse arbeidspsycholoog Sandi Mann, bestaan er vijf soorten ...
Is jouw baas de laatste maanden gemener of net kinderachtiger geworden? Dan ben je niet alleen. De helft vertoont meer slechte trekjes door de crisis.
Ik doe mijn job heel graag, en presteer zeer goed. Alleen botst het volledig met mijn baas. Stap ik niet beter over naar een ander bedrijf?
Vind je die middagpauze tijdverspilling? Vind je je collega’s te saai om mee te lunchen? Opgelet!
Rugpijn, hét kwaaltje van de 21ste eeuw. Al komt daar in de toekomst misschien verandering in, want een nieuwe AI-app zal voortaan snel kunnen ingrijpen.
Werken in een ploegensysteem is dé oplossing voor zij die zich niet kunnen vinden in een 9-to-5-job. Ook voor je gezinsorganisatie kan het een zegening zijn...
Vergaderen een beestenboel? Zeker en vast als je deze vier vergaderdieren herkent. Wij laten zien hoe je ze temt.