Slijmen bij de baas werkt
Slijmen bij je baas werkt alleen maar in je eigen voordeel, zo blijkt. De kunst is echter om niet te overdrijven of door de mand te vallen.
Gadgets waar het logo van je werkgever vanaf spat … Het zijn niet de nieuwjaarscadeaus waar je als werknemer om staat te springen. Toch schenkt je baas je die niet zomaar. “Achter elk cadeau zit een strategie”, zegt Luc Somers, zaakvoerder van The Catalogue Businessgifts. “Cadeaus zijn vaak gebruiksvoorwerpen. Door die thuis te gebruiken, neemt de werknemer zijn bedrijf mee naar huis.”
Andere klassiekers zijn wijn, champagne en gevulde picknickmanden. Maar de absolute topper is de cadeaucheque. Een werkgever die zijn personeel een bon geeft, beperkt de kans op een fout cadeau meteen ook tot het minimum. Achter deze vrijgevigheid ligt toch een verborgen agenda. In ruil voor een cadeau verwacht je baas van jou dat je je vanaf nu net dat ietsje meer inzet.
Nieuwjaarscadeaus gaan dus zelden gepaard met pure onbaatzuchtigheid. Je baas heeft bovendien een fiscaal voordeel als hij niet meer dan 35 euro per werknemer spendeert. “Kleine bedrijven lappen deze maximumprijs wel eens aan hun laars. Als ze de budgetten hebben, zijn ze vaak zeer royaal”, weet Peter Claes van Bgifts.
Toch verwacht je best niet teveel van je nieuwjaarscadeau. Je relatie met je werkgever is en blijft professioneel en dan telt vooral het gebaar.
(ab)
19 januari 2010Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Slijmen bij je baas werkt alleen maar in je eigen voordeel, zo blijkt. De kunst is echter om niet te overdrijven of door de mand te vallen.
Veel bedrijven plannen een kerst- of eindejaarsfeestje voor hun werknemers. Maar met sommige collega’s knoop je beter geen gesprek aan. Welke types zijn te vermijden?
Complimentjes geven is goed voor je populariteit als baas, maar pas toch op dat ze je niet de das omdoen.
Artificiële intelligentie duikt steeds vaker op bij rekrutering... Blijft menselijke input nog wel nodig in het wervingsproces?
Dit zijn volgens een onderzoek van Remote de 10 beste steden om als digital nomad te werken.
Lien is ruim een jaar winkelmanager van de Okay in Rotselaar
Het loopt op je job niet altijd zoals jij dat wil. Maar heb jij al eens uit wraak ergens anders gesolliciteerd? Dan ben jij misschien een 'rage-applicant'.
Als jonge twintiger sta je in de pole position van je carrière. Hoe pak je die “roaring twenties” succesvol aan? Met deze 4 tips voor ambitieuze twintigers!
De meest gestelde vraag op een sollicitatiegesprek? 'Stel jezelf eens voor'. Maar hoe antwoord je daar nu correct op? Wij pluisden het voor je uit.