8 op 10 heeft voetproblemen door job
Sommige beroepen waarbij je veel moet staan of lopen zijn erg belastend voor de voeten. Maar liefst acht op de tien van die werknemers heeft voetproblemen.
Een pijnlijke nek, barstende hoofdpijn, rode ogen. Allemaal aanwijzingen dat je te lang achter je computer hebt gezeten en last hebt van stress. Maar wist je ook dat je neus de perfecte indicator is om te weten of je te hard werkt? Als die koud aanvoelt, leg je best al je werk even aan de kant.
Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Nottingham, waarin veertien vrijwilligers allerlei taken moesten uitvoeren. Tijdens de opdrachten werd met behulp van warmtecamera’s de gezichtstemperatuur op verschillende plekken gecontroleerd.
Het resultaat? De personen die meer moeite hadden om alle opdrachten uit te voeren, en dus harder moesten nadenken, hadden een veel koudere neus dan de personen die de taken deden met … euhm … twee vingers in de neus. Het temperatuurverschil bedroeg maar liefst 1 graad.
Dat komt volgens de onderzoekers omdat er meer bloed naar de hersenen moet stromen wanneer je hard nadenkt. Dat bloed stroomt dat niet naar de zogenoemde uitsteeksels zoals je oren en neus. Het kost ook veel meer energie om het bloed daar naartoe te pompen.
Een verrassend resultaat, wat van groot belang kan zijn in bepaalde beroepen. Zo stelt een van de onderzoekers, dokter Alastair Ritchie, dat je sneller kan zien en dus ook ingrijpen wanneer een werknemer overwerkt is.
Voor een piloot die urenlang vliegt of een spoedarts die shiften van meer dan tien uur werkt, is het belangrijk om geconcentreerd te blijven. Een foutje - of zelfs een burn-out voorkomen - kan dus perfect met dit simpel trucje.
(dt/em) - Bron: Mybodyandsoul.com.au
26 juni 2018Sommige beroepen waarbij je veel moet staan of lopen zijn erg belastend voor de voeten. Maar liefst acht op de tien van die werknemers heeft voetproblemen.
Elektronisch communiceren blijkt slecht voor onze gewrichten. De WhatsApp-vinger is daarbij het modernste kwaaltje. 'De wat?' zegt u ...
Heb je veel en langdurige stress, en werk je te hard? Dan betaal je een hoge prijs: je kan tot wel 17 jaar ouder lijken.
Nood aan ontspanning? Daar is helaas niet altijd tijd voor. Toch zijn deze relaxmomenten cruciaal, tijd of niet. Rek er minstens 5 minuten voor uit...
Burn-out en depressie worden regelmatig met elkaar verward, en toch zijn het twee totaal verschillende aandoeningen.
Gaan we binnenkort elke gezondheidsparameter kunnen meten? Zoals het er nu naar uitziet zal je zelfs je stressniveau in kaart kunnen brengen ...
Veel mensen kruipen na een zware dag snel onder de wol, maar is dat een goed idee? Hou je slaapkamer zen en dump je negatieve spanning op voorhand.
In het Graduate Development Programme geeft PepsiCo een select groepje jonge werknemers de kans om hun carrière een boost te geven.
Na een langdurige afwezigheid terug meedraaien op de werkvloer is niet altijd zo vanzelfsprekend. Soms kan aangepast werk een haalbare optie zijn.