9 vervelende e-mailgewoontes en hoe ze overkomen bij anderen
Bel jij ook niet graag? Dan is een e-mail sturen het ideale communicatiemiddel.Althans als er geen misverstanden ontstaan.
Volgens berekeningen van het adviesbureau McKinsey spenderen we zo’n 13 uur per week aan e-mailen, wat overeenkomt met ongeveer 28 procent van onze kantooruren. Gesteld dat we jaarlijks zo’n twee volle weken met vakantie gaan, komt dit neer op maar liefst 650 uur per jaar.
Uit onderzoek van het softwarebedrijf Mindjet bleek eerder al dat de gemiddelde Belgische werknemer jaarlijks zo’n 8.000 mails ontvangt. Dat zorgt voor een immense overload aan informatie, wat vaak ook wel ‘infobesitas’ wordt genoemd.
(nm) – Bron: Express.be
7 augustus 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Bel jij ook niet graag? Dan is een e-mail sturen het ideale communicatiemiddel.Althans als er geen misverstanden ontstaan.
Niet meteen op het envelopje klikken wanneer een nieuwe e-mail binnenkomt, het is weinigen gegeven. Bedrijfstrainer Gunnar Michielsen geeft enkele tips om efficiënter te mailen.
'Operatie Lastpost' bevrijdt organisaties en bedrijven van de rampzalige effecten van overdreven, slordig en inefficiënt e-mailgebruik. Gunnar Michielssen, de geestelijke vader van het project, geeft enkele praktische tips...
Beantwoord je mails ook altijd met reply to all of ben je een cc’er? Dan is de kans groot dat je mailbox even onoverzichtelijk is als het Tropisch Regenwoud.
De minst populaire manier om werknemers te ontslaan, is via e-mail. Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse YouGov bij zo'n 500 leidinggevenden.
Onderzoek van het internationale bedrijf Mindjet bij 500 Belgen toont aan dat de werkende Belg werkelijk verdrinkt in een zee van informatie.
Hoe meer e-mails mensen schrijven en sturen, hoe meer fouten ze maken. Jobat zette de 16 grootste e-mailblunders op een rij ...
45 procent van de managers heeft te lijden onder een toegenomen hoeveelheid stress door de grote toevloed aan irrelevante e-mails.
In ons land verdienen vrouwen zowat 15% minder dan mannen. Hoe langer de loopbaan, hoe groter het loonverschil. Al is er ook goed nieuws.