“Zonder mondmasker zien die nieuwe collega’s er heel anders uit”
Zowel in een nieuwe job als bij afscheid van je job: corona maakte alles anders.
Jenny Mae is Sustainability Advisor. “In die functie zorg ik ervoor dat de communicatie rond duurzaamheid goed en vooral correct verloopt, zodat er bijvoorbeeld geen onbewuste greenwashing gebeurt. Ik geef ook ondersteuning en advies in het kader van duurzaamheid aan onze divisies, wanneer zij met vragen zitten”, aldus Jenny Mae.
Ook Lasse is dagelijks bezig met duurzaamheid. Privé neemt hij de bouw van zijn eigen duurzaam huis grotendeels zelf in handen. Professioneel schrijft hij als Corporate Sustainability and Environmental Expert mee aan de duurzaamheidsstrategie van Unilin Group.
Unilin Group merkt dat er steeds meer vraag is naar een duidelijke positie van bedrijven over duurzaamheid, zeker bij jonge mensen. Het belang van functies zoals die van Jenny Mae en Lasse wordt daardoor steeds groter.
Lasse werkte samen met zijn collega’s een nieuwe duurzaamheidsstrategie uit voor 2020-2030. Die bestaat uit drie belangrijke pijlers. De eerste pijler, ‘One Home’, verwijst naar onze planeet en verzamelt alle initiatieven die de klimaatcrisis aanpakken. “We zetten sterk in op circulariteit. Dat betekent dat we werken met hernieuwbare of gerecycleerde grondstoffen, maar ook dat onze producten zelf recycleerbaar moeten zijn”, zegt Lasse.
De tweede pijler is ‘Our Home’. Unilin Group is voor meer dan 7.800 medewerkers immers een tweede thuis. “Iedereen moet zich natuurlijk veilig en goed voelen op zijn werk. Daarnaast moet iedereen ook de kans krijgen om te groeien en zich te ontwikkelen”, aldus Lasse.
Tot slot is er nog de laatste pijler. ‘Your Home’ verwijst naar de producten van Unilin Group, denk maar aan Quick-Step-laminaat of isolatiepanelen, die bij de klanten thuis worden gebruikt. Alle producten moeten bijdragen aan een betere leefomgeving voor de klant, zonder compromissen te maken op het vlak van gezondheid, veiligheid en duurzaamheid.
Naast de brede duurzaamheidsstrategie van Unilin Group, vindt het bedrijf het ook belangrijk om op de werkvloer te onderzoeken waar het zijn directe impact kan verminderen. “Dat kan zelfs met kleine initiatieven”, vertelt Jenny Mae. Zo geeft ze interne trainingen aan medewerkers, om duurzaamheid echt een deel van het DNA te maken. Op die manier blijft duurzaamheid niet beperkt tot grote strategieën op managementniveau, maar kan iedereen zijn schouders zetten onder het verhaal.
Daarnaast werken ze samen met Too Good To Go (een app tegen voedselverspilling) voor alle maaltijden die overblijven na de lunch en proberen ze waterflessen systematisch te vervangen door watertaps.
Unilin Group beseft dat bedrijven een belangrijke rol spelen in een duurzame toekomst. “Het is belangrijk dat bedrijven het voortouw nemen en tonen dat het mogelijk is om beter te doen. Maar ook de politieke wereld heeft een belangrijke rol te vervullen. Zij moeten de bedrijfswereld stimulansen blijven geven om te investeren in duurzaamheid, want met slechts enkele duurzame bedrijven zullen we er niet geraken”, besluit Lasse. Duurzaamheid is dus een verhaal van ons allemaal.
Lees ook: Verbeter de wereld, begin met je bedrijf
(Laura Dekimpe) - Illustratie: Lisanne De Kever - Bron: Go for happy Magazine
4 januari 2022Zowel in een nieuwe job als bij afscheid van je job: corona maakte alles anders.
Op de groei van Unilin Group staat even geen rem. Maar niets is onmogelijk wanneer je medewerkers zichzelf trots Unimpossibles noemen!
A.S.Adventure lanceerde in september het duurzaamheidskenmerk ‘With love for Our Planet’. Sustainability coördinator Claudia Verswyver legt uit...
Mathieu startte in september 2019 bij Unilin. Hij getuigt over zijn eerste job.
In deze vaste rubriek laten we jonge starters aan het woord. Deze keer staan de eerste projecten centraal.
Turbulent. Dat is het minste wat je kan zeggen van het voorbije jaar bij Unilin. Een gesprek met CEO Bernard Thiers.
Vanuit zijn functie als IT relationship manager ziet Dieter Vermeire de opmars van data analytics.
Om de uitstoot van CO₂ zoveel mogelijk te beperken, moet iedereen zijn of haar steentje bijdragen. Zelfs de keuze van je job kan al impact hebben.
Leefmilieu Brussel is de milieu- en energieadministratie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die streeft naar een duurzamere en groenere toekomst voor alle Brusselaars.