Hebben we het echt zó druk?
Tijd. We hebben er precies steeds minder van...
Maar liefst 74 procent van de respondenten noemt de bureaucratie op het werk hoog. Ruim de helft van de respondenten (54 procent) vindt dat het papierwerk ten koste gaat van het ‘echte’ werk. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse vakbond Abvakabo FNV onder 429 lezers van haar ledenblad.
Bij het invullen van verplichte formulieren wordt snel gedacht aan ambtenaren en overheid. Toch is slechts 19 procent van de lezers die reageerden werkzaam bij de overheid. Veel massaler reageerden lezers uit de zorg: 53 procent. Ook welzijn (12 procent) en onderwijsleden (6 procent) deden mee.
80,5 procent van de zorgmedewerkers ervaart een hoge mate van bureaucratie. Zorg scoort daarmee het hoogst. Veel van de ondervraagden antwoorden dat ze het gevoel hebben dubbel werk te moeten doen, met name voor verschillende instanties. Van de collega’s in de welzijnsector vindt 73,1 procent de bureaucratie hoog. Van de ambtenaren is dit 68 procent.
Voor 94 procent is papierwerk onderdeel van het werk, 69 procent vindt papierwerk ook nuttig en noodzakelijk. Maar het neemt een serieuze hap uit de werkdag: 42 procent is meer dan een uur per dag kwijt aan papierwerk.
(ks)
3 mei 2010Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Tijd. We hebben er precies steeds minder van...
Soms lijk je om een of andere reden eindeloos over een taak te doen. Zit je echt tegen de deadline aan, dan kunnen deze tips helpen om de klus op tijd te klaren.
Ik heb een 38-urencontract, maar heb minstens 50 uur nodig om rond te komen. Wat kan ik doen?
Is nachtarbeid verboden? Wanneer is er precies sprake van nachtwerk, en hoe wordt dat vergoed? Lees alles wat je moet weten op deze FAQ-pagina.
Bijna 1 op de 2 Vlamingen maakt minstens wekelijks overuren en voor 10% zijn ze dagelijkse kost. Hoe zien de huidige regels rond overwerk er precies uit?
Het veelvuldig kussen van collega’s lijkt toch wat in de verdrukking te geraken. Maar hoe duurzaam is het vuistje?
Hoe kom je professioneel over, ook al loopt het op privévlak momenteel niet zo lekker? Vier handige tips om baaldagen te overleven.
De eerste drie dagen betaalt je werkgever je volledige loon gewoon door. De volgende twaalf dagen vergoedt het ziekenfonds je.
Er zijn veel redenen waarom we met z’n allen meer carpoolen. Ook Rashid en Saad doen het.