Perfect voorbereid naar een sollicitatie: kijk in het hoofd van de recruiter
Een goede voorbereiding is cruciaal bij een sollicitatiegesprek, maar hoe begin je daar in godsnaam aan? Onze gouden tip: kruip in de huid van de recruiter.
De beste sollicitaties hebben meer weg van een echt gesprek dan van een verhoor, zoals helaas vaak het geval is. Ook jij wil weten of de job geschikt is voor jou. Uiteindelijk zal je er toch heel wat uren van de dag slijten.
De jobsite eFinancialCareers.com somt drie vragen op die je informatie over de baan geven die je anders wellicht niet zou krijgen:
Is de job vrij omdat de vorige persoon promotie gemaakt heeft? Geweldig. Dat betekent dat er kansen te rapen zijn. Is de persoon ontslagen? Zoek uit waarom de werkgever die stap genomen heeft. Is het een nieuwe functie? Opnieuw geweldig. Dat betekent dat het bedrijf groeit. Probeer wel uit te vissen of het om een duurzame groeistrategie gaat.
Dit brengt aan het licht of de werkgever goed heeft nagedacht over jouw aanwerving. Hebben ze een degelijk plan om jou op te leiden? Is er begeleiding voorzien? Bovendien geeft je een idee op welke termijn er van jou verwacht wordt dat je op kruissnelheid komt.
Rekruteerders willen uiteraard weten welk vlees ze in de kuip hebben. Maar waar zijn ze eigenlijk zelf naar op zoek? Als je dat te weten komt, kan je bij het afscheid nog eens benadrukken dat jij alle kwaliteiten hebt die zij zoeken. Als dat niet slim is …
EXTRA: Zo bereid jij je perfect voor op jouw sollicitatiegesprek (e-gids)
(nm)
11 december 2020Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Een goede voorbereiding is cruciaal bij een sollicitatiegesprek, maar hoe begin je daar in godsnaam aan? Onze gouden tip: kruip in de huid van de recruiter.
Voor je je handtekening zet moet je goed op de hoogte zijn van wat er allemaal in deze overeenkomst staat...
Werk zoeken én vinden gebeurt tegenwoordig steeds vaker online. Daarom deze praktische e-gids!
Een eerste indruk maken, is belangrijk en kan je slechts 1 keer
Doorgaans bestaat een sollicitatieproces uit verschillende rondes. Deze gesprekken vereisen allemaal een andere aanpak. Hoe zit dat precies?
Hoewel de wetgever geen exacte definitie geeft van zo’n test of proef, voorziet de rechtspraak toch een aantal rechtsgeldige spelregels.
Soms wordt er al tijdens het eerste gesprek over je brutosalaris gepraat. Je kan beter niet zelf over het salaris beginnen in het eerste gesprek.
Met een sollicitatiegesprek wil een werkgever te weten komen wat voor professioneel vlees hij/zij in de kuip heeft. Bereid je dus goed voor op “lastige” vragen!
Het vooroordeel of stereotype dat ‘vrouwen niet grappig zijn’ is alomtegenwoordig. Maar het klopt niet.