In 8 stappen naar het loon dat je verdient
Je loon is onderhandelbaar. Zeker het salaris van een nieuwe job. Dankzij de volgende 8 stappen ga je zo naar een hoger loon...
De (petro)chemische sector staat nog altijd op nummer één op vlak van verloning in ons land. En je hoeft echt geen diploma scheikunde op zak te hebben om hierin een job te vinden. Want net zoals elk ander bedrijf hebben ook de (petro)chemische ondernemingen heel wat afdelingen.
Wie op zoek is naar een nieuwe uitdaging, kan dus best zoeken naar een job in de chemie. Of je nu een technische, administratieve of commerciële functie hebt, je verdient tot één vijfde meer dan het gemiddelde in de industrie. Daarnaast heeft de sector nog heel wat andere troeven: internationaal karakter (een pluspunt voor op je CV), een mooi voordelenpakket, doorgroeimogelijkheden én meer vakantiedagen.
En in tegenstelling tot veel andere sectoren kent de chemie weinig personeelsverloop. Veel mensen blijven tot aan hun pensioen aan de slag in een chemisch bedrijf. Met als gevolg dat de sector nu vergrijst. En dat is goed nieuws voor werkzoekenden, aangezien heel wat functies de komende jaren ingevuld moeten worden door jonge werknemers.
Ben je helemaal verkocht? Wij geven je alvast mee in welke jobs je terecht kunt.
(dt/em)
6 december 2017Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Je loon is onderhandelbaar. Zeker het salaris van een nieuwe job. Dankzij de volgende 8 stappen ga je zo naar een hoger loon...
Het systeem van duaal leren en werken, dat vorig schooljaar als proefproject werd gelanceerd, heeft in de chemiesector zijn deugdelijkheid al bewezen.
De sectoren ‘Chemie en petroleum’ en ‘Elektriciteit, gas en sanitaire diensten’ bieden bedrijven de meeste kans op groei. Zo blijkt...
De elektrische wagen zet zijn opmars ook verder op de arbeidsmarkt. De gezochte profielen gaan van technici tot verkoopprofielen.
Staan er vandaag zo'n 1.500 vacatures open voor vrachtwagenchauffeurs, dan geven er minder dan 500 werkzoekenden aan dat ze geïnteresseerd zijn in de job...
Als werknemer krijg je sowieso te maken met een baas. Het goede nieuws is dat de rol van de baas er in de toekomst wellicht iets anders zal uitzien.
Elke en Sofie ontzorgen in hun regio de thuisverpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis, maar doen dat elk op een heel andere manier.
Krijg jij ook zweethanden als je nog maar denkt aan die moeilijke onderhandeling? Met deze 6 tips in het achterhoofd word je een meesteronderhandelaar.
Beu om je rekeningen bij te houden en maandelijks af te rekenen met je baas? Forfaitaire vergoedingen voor de gemaakte kosten zijn de oplossing.