Radiopresentator Gilles De Coster: ‘Ik zou gerust wat harder mogen zijn’
‘Het is onvermijdelijk dat je soms onderwerpen moet behandelen waar je niet in thuis bent.’ Radio 1- presentator Gilles De Coster bekent zijn beroepsgeheim.
Hoe kom je met je publiek in contact en hoe kunnen zij mee een verhaal creëren? “Zelf keuzes maken of bepalen kun je al met likes en comments. Denk aan communities rond televisieseries zoals Game Of Thrones, waar je suggesties kunt doen over het scenario en waar je je eigen fan fiction bedenkt“.
Daarover kom je alles te weten via twee postgraduaten digital storytelling: aan Artevelde Hogeschool en aan KASK School of Arts. Voor het tweede is Pieter Blomme opleidingsverantwoordelijke. “Bij Artevelde is de opleiding toegepast en functioneel, ideaal om als digital storyteller in een bedrijfscontext aan de slag te gaan. Aan het KASK werk je persoonlijk, experimenteel en creatief. Via blended learning leer je diverse programma’s gebruiken en live opdrachten uitvoeren. Een postgraduaat leidt naar een getuigschrift, niet naar een diploma. Vaak wordt een postgraduaat gecombineerd met een job.”
Aan de Arteveldehogeschool start in februari 2018 een nieuw postgraduaat rond digital content and journalism. Welke diploma’s leiden naar het postgraduaat? “Heel divers: marketeers, geschiedkundigen, gaming developers, … We hebben een filosoof, een fotograaf, een modeprofessional. Storytelling is de verbindende factor. Wie bij ons in de opleiding zit, kan extra ervaring opdoen binnen Chase, de community waar digitale verhalenvertellers onder begeleiding aan de slag kunnen om digitale verhalen te maken rond urban culture.”
“Er is vraag vanuit de arbeidsmarkt naar creatieven én naar goede uitvoerders”, weet Blomme. “Dat zie je aan de lijst stageplaatsen: mediabedrijven en -organisaties, musea, communicatiebureaus, stedelijke overheden, cultuurinstellingen, een incubator voor start-ups, … Communicatiemedewerkers met nieuwe skills zijn veelgevraagd. Bedrijven laten hun strategie en creatie mee uitdenken door digital storytellers. Onze opleidingen zijn echt wel een opstapje naar een nieuwe job.”
(wdh)
25 januari 2018Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
‘Het is onvermijdelijk dat je soms onderwerpen moet behandelen waar je niet in thuis bent.’ Radio 1- presentator Gilles De Coster bekent zijn beroepsgeheim.
“Ik studeerde zelf nog radio aan het Rits toen ik door Peter Van de Veire gebeld werd", aldus Studio Brussel-presentatrice Siska Schoeters ...
Naast traditionele radio bestaat er ook zoiets als podcasting: verhalen over allerlei onderwerpen, alleen online beluisterbaar. Pieter Blomme vertelt ...
Ook voor haar vakantiewerk moest Linde Merckpoel al om 6 uur opstaan. Toen werd ze echter ‘slechts’ 7 euro per uur betaald. Dat is bij Studio Brussel gelukkig wel even anders ... hopen we voor haar!
You love him or you hate him. Maar zelfs tegenstanders moeten toegeven: Mark Zuckerberg heeft het gemaakt en hij leert ons de kneepjes van het vak.
Diverse studies wijzen op de positieve invloed van humor op de werkvloer. Al bestaan er ook enkele risico’s...
De mogelijkheid om vanop afstand te kunnen werken is vaak een doorslaggevende factor tijdens sollicitatiegesprekken. Ontdek hier de redenen.
Vorig jaar startte het departement zijn traject om als Baanbrekende Werkgever zijn arbeiders meer inspraak te geven. De eerste resultaten zijn intussen duidelijk zichtbaar.
Kan je door ziekte of door een ongeval niet gaan werken? Dan heb je recht op gewaarborgd loon.