Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 579

Volgende
Volgend artikel:

“Mensen helpen, dat blijft het mooiste aan de job”

Mede mogelijk gemaakt door: Arvesta

Digitaal op het veld

Arvesta_digitaal
Jolien Bode & Michiel Van Geet van Arvesta: "We kunnen nog heel wat (jong) talent gebruiken dat het verschil wil maken."
Je zou het als buitenstaander misschien niet verwachten, maar ook de agrarische sector springt volop mee op de kar van de digitalisering. Landbouwexpert Arvesta is op dit vlak een voorloper. Met verschillende digitale innovatietools maken zij het dagelijks leven van landbouwers een stuk eenvoudiger. Enthousiaste medewerkers zorgen hiervoor.

Via een app op zijn of haar smartphone bepaalt de landbouwer met één tik op de knop wat er op het veld gebeurt, van ploegen tot oogsten. Zo’n app biedt veel mogelijkheden: je kunt een economische analyse aanvragen en de adviezen zijn up-to-date volgens de nieuwste wetgeving. De app, die intussen al een honderdtal gebruikers telt, is een van de toepassingen in de wereld van SMAG, de afkorting voor Smart Agriculture.

“Een digitaal systeem zoals SMAG zorgt voor meer vertrouwen bij de landbouwer”, zegt Michiel Van Geet, concept manager development bij Arvesta, dat meebouwt aan digitale landbouw dankzij dergelijke geavanceerde innovaties. Knappe technologie dus, maar niet zonder de mens (en de klant) te vergeten.

“Hoewel SMAG een digitale tool is, blijven we ook na de aankoop en de uitleg persoonlijk advies aanbieden”, vertelt Van Geet. “Dat is ook de kracht van ons bedrijf. De klant weet altijd bij wie hij terechtkan voor zijn vragen.” 

Lees ook: Een passie voor landbouw én een job met impact

Drones

Niet alleen smartphoneapps zijn handige technische snufjes op het veld, ook drones maken het verschil. “Op onze moderne proefboerderij van Arvesta voeren we voortdurend onderzoek naar gewassen”, vertelt Jolien Bode, concept manager bij Arvesta. “Momenteel testen we bijvoorbeeld de ziektegevoeligheid bij verschillende soorten granen. Drones doen daarbij de waarnemingen op het veld. Zo winnen we ontzettend veel tijd en meten we nauwkeuriger dan ooit.” Lang leve deze vliegende technologie.

Bovendien helpen drone- en satellietbeelden ook de landbouwer om de juiste keuzes te maken op het veld. Welke gewassen hebben extra meststoffen nodig? En hoe ver of hoe dicht mogen de gewassen van of bij elkaar staan? De moderne landbouwer leest het vandaag rechtstreeks af via de hightech gps in zijn tractor.

“Onze teeltexperts bij Arvesta interpreteren satellietkaarten”, legt Bode uit. “Hun advies wordt daarna via een digitaal platform verwerkt in de gps-kaarten van de tractor. Zo weet de machine precies hoe de landbouwer het veld het best kan benutten.” Een mooi voorbeeld van smart farming.

Extra: Hoeveel verdien je in de land- en tuinbouwsector?

Impact maken

Arvesta zit duidelijk niet stil. Het team van Michiel Van Geet en Jolien Bode hoopt de komende jaren nog meer impact te maken met nieuwe innovaties. “Bij Arvesta bouwen we elke dag aan de landbouw van de toekomst. Een belangrijk onderdeel daarvan is onze boeren blijven ondersteunen met nieuwe toepassingen voor smart farming en onze uitgebreide expertise."

"Tegen 2025 willen we in onze sector bekendstaan als ‘the best performing customer centric agriculture company’ in Europa. We kunnen dus nog heel wat (jong) talent gebruiken dat het verschil wil maken. Iedereen met een hart voor innovatie en landbouw is hier dan ook welkom”, sluit Van Geet af. Arvesta is een pionier om die wereld te verkennen.

Wil jij het verschil maken bij Arvesta? Bekijk het huidige vacatureaanbod

(Gitte Van Der Meersch) - Bron: Go for happy Magazine

4 januari 2023
Anderen bekeken ook