Dit zijn de gekste extralegale voordelen
Welke extralegale voordelen zitten in de lift … en zitten er ook gekke tussen? We zoeken het uit.
Individuele gebruikers kunnen maximaal 500 dienstencheques bestellen per kalenderjaar. De eerste 400 dienstencheques kosten 9 euro per stuk maar voor de 100 laatste cheques betaal je 10 euro per stuk.
Gezinnen hebben recht op maximaal 1000 dienstencheques per kalenderjaar. Zij betalen 9 euro voor de eerste 800 dienstencheques en 10 euro voor de 200 laatste cheques.
Voor bepaalde categorieën personen werd de limiet opgetrokken tot 2.000 dienstencheques per kalenderjaar. Het gaat om eenoudergezinnen, personen met een beperking, ouders van minderjarige kinderen met een beperking, en oudere personen die genieten van een tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden.
Lees ook: Wat zijn dienstencheques en hoeveel kosten ze?
Je kunt je gratis inschrijven op verschillende manieren:
1. Via internet. De online inschrijving in het dienstenchequesysteem gaat het snelst.
2. Met een papieren formulier:
Indien je e-mailadres in jouw dossier vermeld staat, ontvang je de bevestiging van Pluxee via e-mail. Indien dit niet zo is, ontvang je een brief.
Extra: Alles wat je moet weten over ecocheques
Je kunt dienstencheques bestellen via jouw 'Beveiligde Zone', via de Pluxee app 'Dienstencheques Vlaanderen', via jouw Belfius-, KBC- of BNP Paribas Fortis-bankapp of met een overschrijving naar de rekening van Pluxee. Het voordeel van een bestelling via de Beveiligde Zone of met de Pluxee app is wel dat je sneller gebruik kunt maken van je dienstencheques.
Voor zowel elektronische als papieren cheques bedraagt de minimale bestelling 10 dienstencheques. Je betaalt één dienstencheque per gepresteerd uur en de cheques zijn 12 maanden geldig na aankoop.
Let wel: het systeem van dienstencheques gaat volledig digitaal vanaf 1 juni 2025. Er kunnen dan geen papieren cheques meer aangekocht worden.
Wat mag je huishoudhulp wel/niet doen: een overzicht
(lm) - Bron: Vlaanderen.be
17 september 2024Welke extralegale voordelen zitten in de lift … en zitten er ook gekke tussen? We zoeken het uit.
De waarde van de maaltijdcheque blijft al sinds 2016 steken op 8 euro. Uit veel hoeken klinkt weerstand, want het leven wordt elke dag duurder...
Wat zijn ecocheques? Heb jij er recht op? Hoeveel zijn ze waard? Kan je ze ruilen voor maaltijdcheques of meer cash? En wat kan je er allemaal mee kopen?
Ecocheques vinden vaker hun weg naar de loonbrieven van medewerkers. Wij zetten de cijfers op een rijtje.
Zowel lonen, aangeboden extralegale voordelen als vakantiedagen zitten in de lift voor de werkende Belg. Alleen stijgt niet iedereen in gelijke mate...
Voor jongeren is het aanbieden van maaltijdcheques van doorslaggevend belang bij het wel of niet aannemen van een job… en daar hebben ze een goede reden voor.
Dienstencheques zijn een populair en voordelig betaalmiddel. Maar wat zijn het precies en hoeveel kosten ze? Wij zetten de belangrijkste zaken op een rij.
Een voordeel in natura kan een mooie aanvulling zijn naast je maandelijkse loon. Maar kun je hier effectief mee betaald worden? En hoe wordt het belast?
Het zogenoemd cafetariaplan stelt je in staat om jaarlijks je loonpakket af te stemmen op je specifieke noden en behoeften.