De dagelijkse rituelen van 5 beroemde creatievelingen
Sommige mensen werken anders. Tenminste als we dat bekijken bij enkele wereldberoemde kunstenaars en schrijvers. Kijk je mee?
Benjamin Franklin zei ooit: “Vroeg naar bed en vroeg opstaan, maakt een man gezond, rijk en wijs.” Als je hem moet geloven, kruip je best om tien uur ’s avonds onder de lakens om rond zes uur ’s morgens aan je dag te beginnen.
Maar niet iedereen is een vroege vogel. De een vindt het heerlijk om voor de dauw al in actie te schieten, de ander is dan weer een echte nachtbraker. En dat heb je helemaal niet zelf in de hand ... Want het is genetisch bepaald.
Het is je chronotype – een classificatie op basis van je natuurlijke slaapgewoontes – dat bepaalt op welk uur jij het meeste werk kunt verzetten. Ben je een vroege vogel? Dan brengt de typische werkdag alleen maar voordelen met zich mee, want dan ben je wel degelijk het productiefst in de vroege uurtjes. Maar dat geldt dus niet voor iedereen.
Slechts 15 procent van de bevolking blijkt een vroege vogel te zijn. Ongeveer één op de twee mensen heeft een relatief ‘normaal’ slaappatroon: ze floreren als ze niet te laat opblijven, maar ook niet te vroeg opstaan. Bovendien houden ze van regelmaat. Twintig procent van de mensen is een echte nachtbraker. Je kunt ze het beste vergelijken met een wolf: ze hebben moeite om vroeg op te staan, maar zijn ’s nachts heel productief en creatief.
Kortom: je hoeft niet vroeg op te staan om slimmer, succesvol en ambitieus te zijn. Kijk maar naar deze vijf ceo’s, die zelden vroeg uit bed stappen.
(dt/em) - Bron: Fast Company
3 augustus 2020Sommige mensen werken anders. Tenminste als we dat bekijken bij enkele wereldberoemde kunstenaars en schrijvers. Kijk je mee?
Er zijn ontzettend veel voordelen verbonden aan vroeg uit je bed kruipen. De volgende 10 ceo's zweren bij vroeg opstaan. Hun redenen?
Raak jij ’s morgens maar moeilijk uit je bed? Je bent niet de enige. Een toffe ochtendroutine kan je ochtenden al vergemakkelijken.
Dankzij deze 9 tips moet je niet langer kiezen tussen je bed en vroeg opstaan, maar kan je toch lekker ontspannen én uitgeslapen naar je werk vertrekken.
Fitte medewerkers zijn niet alleen productiever en scherper, ze maken ook minder fouten en zijn minder vaak afwezig. En een goede nachtrust begint op kantoor!
Sommige mensen lijken al hun doelen te halen en al hun goede voornemens in te lossen. Wat doen zij anders om meer te bereiken?
Ochtendmensen zijn steeds een stap voor op de rest. Lange slapers kunnen deze gewonnen tijd nooit meer inhalen, aldus productiviteitscoach Ciara Conlon.
Hoe je je ochtend begint, zet vaak de toon voor de rest van je werkdag. Het is daarom geen wonder dat succesvolle mensen unieke ochtendrituelen hebben.
Ook al brengen we een derde van ons leven al slapend door, toch besteden we er niet zo gek veel aandacht aan. Dat is wel aan het veranderen...