Collega's
Vorige

1 van 599

Volgende
Volgend artikel:

Deeltijdse collega's nog te vaak als minderwaardig gezien

De wetenschappelijke reden waarom je makkelijker vreemdgaat met een collega

Een crush op een collega? Dat is niet abnormaal. 1 op 3 werknemers krijgt er wel eens mee te maken. Genoeg reden voor enkele wetenschappers om het fenomeen te onderzoeken.

Het onderzoek

22 alleenstaanden namen deel aan het onderzoek van de Hamilton hogeschool in New York. Elk onder hen kreeg 112 gezichten voorgeschoteld en moesten hun aantrekkelijkheid waarderen met een getal tussen de 1 en 9.

De singles kregen de foto’s 1 per 1 te zien en kregen sommige gezichten meer dan één keer te zien. Zo bleek dat gezichten die vaker terugkwamen steeds hoger genoteerd werden. De foto’s die het vaakst getoond werden, kregen de hoogste scores.

Herhaling

Psycholoog Ravi Thiruchselvam besloot hieruit dat mensen zich meer aangetrokken voelen tot mensen die ze vaker zien. Zelfs al vonden ze deze persoon eerst helemaal niet aantrekkelijk of fysiek interessant. Hij noemt het aantrekkelijkheid door herhaling. Herhaling verhoogt dus je kansen om positief opgemerkt te worden. Hoe meer uren je doorbrengt met een collega, hoe aantrekkelijker je hem of haar gaat vinden.

Wil dit zeggen dat je meer kans maakt op een relatie of affaire met een bepaalde collega als je wat vaker samen de lift neemt of vaker oogcontact zoekt? Misschien wel. Volgens de wetenschap verhoogt het alleszins je kansen. Of omgekeerd, heb je plots gevoelens voor een collega en wil je dat niet? Overloop of je hem of haar vaker gezien hebt de laatste tijd en besef dat het misschien gewoon een crush is doordat je veel met elkaar voor het werk bent omgegaan. Dan kan je het misschien beter relativeren, want het is niet meer dan normaal.

(sjv) - Bron: Man Man  

1 juni 2018
Anderen bekeken ook