Sociale media
Vorige

1 van 178

Volgende
Volgend artikel:

Mag mijn baas me verbieden om buiten de werkuren op Facebook te zitten?

De vijf grootste LinkedIn-irritaties

linkedin irritaties
Ben jij ook zo’n grote fan van sociale netwerken? En vooral van LinkedIn? Maar erger je je mateloos aan mensen die dit immens populaire netwerk bewust of onbewust misbruiken? Begin dit jaar werd op verschillende LinkedIn Groups de vraag gesteld waar LinkedIn-gebruikers zich binnen hun netwerk aan irriteren. Hier zijn de vijf meest vermelde ergernissen.

1. Eénrichtingsverkeer (23% geantwoord)

Ongegeneerde promotie van je eigen zaak in je statusupdates of je business meteen retweeten in je statusupdate van LinkedIn wordt al lang niet meer gewaardeerd. Laat anderen de kans te zeggen hoe goed je bent of hoe tevreden hij of zij is over je zaak, ook binnen LinkedIn.

2. Connect-verzoeken van volslagen onbekenden (19% geantwoord)

Laat de persoon die met jou wil ‘connecten’ nu net iemand zijn waarvan je van toeten noch blazen gehoord hebt, laat staan dat je hem of haar al hebt gesproken. Voor velen is dit een grote bron van ergernis. Dat er helemaal niet wordt uitgelegd met welke intentie het verzoek werd verstuurd, maakt het alleen maar erger.

3. Vermelden van je aantal connecties (14% geantwoord)

Omdat LinkedIn stopt met het weergeven van het aantal connecties bij 500, hebben sommigen er niets beter op gevonden dan achter hun naam zelf aan te geven hoe groot hun netwerk wel is. Koplopers hierin zijn de Amerikanen. Zij schamen zich niet om “+18K” of “+15.000” te vermelden. Graag wat meer bescheidenheid, ja!

4. LinkedIn gebruiken zoals Twitter (13% geantwoord)

Voor eens en voor altijd: het is niet de bedoeling dat je LinkedIn gaat gebruiken zoals je je Twitter-account gebruikt. Je laat je collega’s toch ook niet om de haverklap weten dat je een broodje martino aan het eten bent, of dat het buiten pijpenstelen regent en dat je geen paraplu hebt?

5. Een slechte profielfoto (11% geantwoord)

Een foto van jezelf met je kroost, op een kameel in de woestijn of in je pyama: géén foto is nog steeds beter dan een slechte profielfoto! Kies je ‘profile pic’ met zorg, want in het echte leven zullen mensen je herkennen aan de hand van deze foto.

Verder werden ook genoemd: een te beperkte postcodetabel in LinkedIn, het veelvuldige misbruik van discussies in Groups en de weergave van namen met toevoegsels in je virtuele rolodex.

Extra: Vermijd valkuilen op je LinkedIn-profiel

(JON) - Bron: Richardvanderblom.com

12 augustus 2019
Anderen bekeken ook