Virtuele vs. traditionele jobbeurs: 3 grote verschillen
Jobbeurzen blijven een belangrijke factor in de zoektocht naar een (nieuwe) job. Of dat nu fysiek is, of online...
Zowel de traditionele jobbeurs als de virtuele variant heeft als doel werkzoekenden en werkgevers met elkaar te matchen. Maar ze verschillen natuurlijk fundamenteel. Zo is een virtuele jobbeurs voor iedereen toegankelijk. Al wat je nodig hebt is een pc of smartphone en een (betrouwbare) internetverbinding.
Daardoor kunnen virtuele jobbeurzen makkelijk heel Vlaanderen beslaan en hebben ze soms een gemeenschappelijk thema zoals zorg of techniek. Terwijl traditionele jobbeurzen vaak eerder regionaal georganiseerd zijn, per provincie bijvoorbeeld.
Bij een virtuele jobbeurs kunnen kandidaten, en de aanwezige bedrijven, vooraf een preselectie maken van wie zij willen ontmoeten. Al verlopen die ontmoetingen natuurlijk online. En ook dat is een belangrijk verschil: vermits alle communicatie digitaal gebeurt, zal je in het geval van chat extra moeten letten op je schrijven. Of op je voorkomen, als je voor videochat gaat.
Dit voorjaar organiseert Jobat nog drie virtuele jobbeurzen. Meer info over de virtuele jobbeurzen van Jobat vind je op jobbeurs.jobat.be.
Download alvast: Virtuele jobbeurs: jouw praktische e-gids
(William Visterin)
2 maart 2021Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Jobbeurzen blijven een belangrijke factor in de zoektocht naar een (nieuwe) job. Of dat nu fysiek is, of online...
Wanneer je online presenteert, is de grote uitdaging om de aandacht van je publiek er bij te houden. Daarom: 6 tips!
Een jobbeurs kan ook perfect virtueel worden georganiseerd. En ja, dat heeft zelfs tal van voordelen!
Jobbeurzen blijven een belangrijke factor in de zoektocht naar een (nieuwe) job...
Nu virtuele jobbeurzen aan een opmars bezig zijn, moet je jezelf presenteren via live-chat. Hoe je een goede eerste indruk maakt? Zo!
Wil je echt je droomjob binnenhalen, dan moet je het creatief aanpakken. Deze 10 strategieën helpen je om potentiële werkgevers te verrassen.
Van presentator naar videoregisseur tot grafisch ontwerper: die functies vervult Timo Piredda als 22-jarige freelancer. Hij zet enkele lessen op een rijtje.
Jobat selecteert 5 spannende of beklijvende boeken, zowel fiction als non-fiction. Sommige hebben een link met werk en jobs, maar niet altijd.
We vroegen aan Stéphanie (33) hoeveel zij verdient en wat haar job als accountmanager precies inhoudt...