Isabel (25) werkt bij de Rechterlijke Orde : “Een job in Brussel verrijkt me”
“Isabel werkt bij FOD Justitie: “Je hoeft geen jurist te zijn om hier aan de slag te gaan”
Mijn moeder, een feministe, vond dat ik mezelf moest kunnen verdedigen. De judoles waar ze me naartoe stuurde, was me echter te flauw. Als je op straat aangevallen wordt, kan je toch beter rake klappen uitdelen? Met mijn moeder als rolmodel, wou ook ik mijn vrouwtje kunnen staan in een mannenwereld. En daarom zag ik mezelf al in camouflageoutfit door het slijk kruipen. Lekker vuil en stoer. Je had de gezichten moeten zien toen ik tijdens de les zedenleer zei dat ik later para wilde worden.
Ik heb geleerd een harde te zijn. Ik groeide immers samen met twee oudere neven op. Als we gingen fietsen, zat ik achterop. En dan maakten we er een spelletje van dat ik, al rijdend, van de ene bagagedrager op de andere sprong. Als ik viel, was dat niet zo erg.
Ik koos er bewust voor om vijf uur per week op school te sporten. Toen ik aan de unief voor apotheker studeerde, werd ik sportpreses. De wil om fysiek ver te gaan, heeft altijd in mij gezeten. Om die reden nam ik ook aan het tv-programma 71° Noord deel. Een berg beklimmen, in een tentje slapen tijdens een sneeuwstorm: daar ik genoot van. Het was een fysieke én mentale uitdaging. En ik bleek toch wel over enig uithoudingsvermogen te beschikken. Om conditie te kweken, heb ik momenteel natuurlijk niet de ideale job. Een politica voor wie alles geregeld wordt, moet ook al eens kunnen afzien.
Als parlementair kreeg ik de kans om naar Congo te gaan. Ik bezocht er de Belgische soldaten die Congolese militairen opleidden. Sommige rekruten deserteerden en liepen over naar de rebellen. Het werd mij duidelijk dat die soldaten een risicovolle, maar ook waardevolle job hebben. Mijn respect is sindsdien enkel toegenomen. Ik voelde het toen weer kriebelen. Redder zijn van het vaderland, het heeft toch wel iets.
Voor alle duidelijkheid: het is me niet om het vechten te doen. Eerder om het beschermen van burgers. Een humanitaire missie zou ik zeker zien zitten. Daar zit mijn grootmoeder wellicht voor iets tussen. Niet alleen maakte zij twee oorlogen mee, als Rode-Kruismedewerkster sprong ze ook in de bres voor de slachtoffers.
18 juni 2009Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
“Isabel werkt bij FOD Justitie: “Je hoeft geen jurist te zijn om hier aan de slag te gaan”
Elektrisch rijden zit in de lift. Steeds meer bedrijven kiezen voor de elektrificatie van hun vloot. Toch leven er nog wat vooroordelen. Onterecht, zegt Alexander Buyckx, Strategic Consulting Manager bij Athlon.
De werketiquette is een breed begrip. En in elk bedrijf anders! Al zijn er wel enkele elementen die vaak terugkeren. Volg jij de werketiquette strikt op?
Lieze koos voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel: “Bij deze jongeren voel ik me thuis”
Wat doe je als je te maken hebt met ongewenst gedrag op de werkvloer? Of wanneer je er getuige van bent? Een overzicht...
Project Engineer Eline en Team Leader Anton zijn ijverige en ambitieuze medewerkers van Pfizer. Het menselijke aspect van het farmabedrijf triggert hen enorm. “Wat we hier doen, kun je niet alleen.”
Ben jij een talentvolle developer? De Lijn daagt je uit tot een challenge!
Wie dit jaar in mei zijn verlof sluw inplant, heeft 21 vrije dagen. En die ‘meesterzet’ kan je realiseren door 10 verlofdagen (strategisch) in te plannen.
Niet iedereen vindt even gemakkelijk de weg naar een geschikte job. Aan de andere kant staan werkgevers meer dan ooit voor een groeiend probleem: hoe vinden ze personeel te midden van een krappe arbeidsmarkt? Meer focus op inclusie en diversiteit zou wel eens (een deel van) het antwoord kunnen zijn.