De best verdienende job van de toekomst?

Met meer en meer mensen die een tatoeage laten zetten als fashion statement of hippe impulsaankoop, is het geen wonder dat het weghalen van tatoeages een lucratief beroep is geworden.
#

Groeiende markt

Hoewel permanente inkt nog steeds niet aan populariteit heeft ingeboet, integendeel zelfs, zijn er toch steeds meer mensen die op hun beslissing terugkomen.

Het laatste decennium zijn de inkomsten uit het verwijderen van tattoos met maar liefst 440% gestegen. Een bedrag dat volgens kenners door de hype-factor nog eens met 15% zal toenemen in de komende 4 jaar. De meest gebruikte methode hiervoor zijn laserstralen.

Technologische vooruitgang

Dankzij de technologische vooruitgang kunnen tattoos tegenwoordig gemakkelijk verwijderd worden. Het risico op littekens wordt hierdoor kleiner. Vooral pastelkleuren en geel blijven moeilijk te verwijderen. Zwarte inkt laat minder sporen na omdat het zich op dezelfde plaats vestigt als waar de laserstralen actief zijn.

De prijs hangt af van de grootte en complexiteit van de tattoo en hoeveel keer je moet terugkomen om het helemaal weg te krijgen. Sommige mensen kiezen ervoor om de tattoo enkel te laten bleken en een cover-up tatoeage de rest te laten doen. Het kost ongeveer 100 euro per laserbeurt.

Motivatie

Toch is het niet altijd spijt dat mensen ertoe drijft om hun lichaamsversieringen weg te laten laseren. Ook de economische crisis heeft hier zijn bijdrage aan geleverd. Veel mensen laten hun tattoos verwijderen omdat een nieuwe werkgever dat van hen verwacht of om meer kans te maken op een bepaalde job.

Bezin dus eer je inkt. Wetenschappers van Harvard Medical School, Brown University en Duke University hebben onlangs een semi-permanente inkt ontwikkeld, waardoor je dus eerst een testfase kan inlassen voor een ontwerp. Wie het niet zeker weet, kan ook een virtuele tatoeage laten zetten via tools zoals Tatmash om het effect te controleren.

(sjv) 

4 augustus 2014
Anderen bekeken ook