De basics van Peter Decroubele
Vanuit een veilige job koos Peter Decroubele voor een onzekere mediacarrière. Daar heeft hij geen spijt van gekregen.
“Was ik in mijn vorige job in de media een klein schakeltje, dan ben ik vandaag de volledige ketting. Maar in alles wat ik doe, ga ik ervoor”, zegt Eline De Munck. Met haar zaak zit ze intussen al aan vierhonderd verdelers in zestien landen.
“Toen we met onze zaak begonnen, werkten we vooral voor onszelf. Vandaag hebben we twintig mensen op de payroll en nog eens twintig freelancers die voor ons werken. Elke beslissing die je neemt, kan een grote impact hebben op hen. Maar je kunt die risico’s ook zo veel mogelijk beperken door slim gebruik te maken van digitalisering en data. Die geven je inzicht bij het nemen van beslissingen.”
“Mijn bedrijf is mijn baby. Het is mijn bloed, zweet en tranen. Prestige is hierbij voor mij belangrijker dan centen. Zouden we al meer geld hebben verdiend als we het anders hadden aangepakt? Misschien wel. Zou ik daardoor gelukkiger geweest zijn? Zeker niet. Zelf zie ik overal opportuniteiten en geld is dan eerder een belemmerende factor. ‘Er is geen budget voor’, klinkt het dan, maar dan bekijk ik hoe we het toch maar anders kunnen doen.”
Lees ook: De basics van Kat Kerkhofs
“Als ondernemer moet je goed weten wat je goed kunt, en vooral wat je niet kunt. Zelf ben ik minder bezig met cijfers, dat is meer mijn businesspartner Bob zijn dada. Ik focus op het creatieve. We zijn erg complementair. Ik probeer alle medewerkers in te schakelen voor wat ze graag en goed doen. Ze doen werk dat door mensen moet gebeuren, zoals het bedenken van ideeën. We zijn een klein team en willen het werk slim verdelen. Ook hier moet je de technologie zijn werk laten doen. Zo neemt de chatbot op onze site zowat twee derde van de routinecommunicatie met klanten over.”
Ontdek: In welk soort team werk jij?
“Als ze vragen wat ik wil bereiken, zeg ik altijd: world domination. Dat is heel on-Vlaams. Vlamingen moeten daarmee lachen, maar ik meen dat heel serieus. Het is een onbevattelijke ambitie die je vrij kunt invullen, waardoor je je ook nooit kunt laten ontmoedigen. Voor de ene is dat een verkooppunt in Amerika, voor de andere aanwezigheid in andere landen in Europa.”
CHECK: Word jij gedreven door gezonde ambitie of bewijsdrang?
“Ik ben opgegroeid met mijn tweelingbroer en mijn ouders hebben ons altijd dezelfde dingen laten doen. Er was nooit een onderscheid tussen jongens- en meisjesactiviteiten. Zelf ben ik heel vrouwelijk, maar ik heb ook veel mannelijke energie. Dat alles helpt me in het ondernemen. Tegelijk wil ik aantonen dat het ook als vrouw fijn is om te ondernemen. Ze hebben ons dames, met onze zachtere, persoonlijke en emotionelere aanpak, nodig in die bedrijfswereld.”
(William Visterin) - Bron: Go for happy Magazine
27 juni 2022Vanuit een veilige job koos Peter Decroubele voor een onzekere mediacarrière. Daar heeft hij geen spijt van gekregen.
Ed Sheeran is een van de succesvolste muziekartiesten van dit moment. Allemaal goed en wel, maar wat kun jij leren van deze roodharige superster van 1,73 meter?
Billie Eilish is zonder twijfel het invloedrijkste stijlicoon jonger dan twintig. Maar wat kun jij leren van haar?
Eigenlijk is hij grafisch vormgever. Maar we kennen hem vooral dankzij 'Down the road' op tv. Wat kun jij – professioneel en privé – leren van Dieter Coppens?
Een online sollicitatiegesprek is anders dan een klassiek sollicitatiegesprek op kantoor en in dezelfde ruimte. En tegelijk zijn er veel gelijkenissen...
Als je één echtgenote/vriendin van een Rode Duivel kunt noemen, dan is het ongetwijfeld Kat Kerkhofs. Kat voor de vrienden.
Hij is niet groot, maar wel dapper én grappig. Hij won comedy cups, maar... wat kun jij leren van comedian William Boeva?
Ochtendblok of avondblok, muziek of retoriek: Michèle Cuvelier is een van de sterkhouders van Studio Brussel. Hier overlopen we haar basics.
Hij schreef een boek over DNA en is een vaste waarde als er iets over wetenschap moet worden toegelicht. Maar wat kun jij leren van Lieven Scheire?