Hoe efficiënt ben jij? Doe de test
Altijd al willen weten hoe efficiënt jij eigenlijk te werk gaat? Ga na of jij aan een van de volgende kenmerken voldoet en maak komaf met je inefficiëntie!
Dit is vaak het moeilijkste. Als mensen in een moeilijke situatie verzeild geraken, blijven ze vaak te lang in de ontkenningsfase zitten. Problemen krijgen dan ruim de tijd om te escaleren en blijven onopgelost. Het is beter om direct toe te geven dat er iets niet klopt, je fout of het probleem in te zien en tot actie over te gaan.
Uiteraard willen we met “tot actie overgaan” niet zeggen dat je overhaaste beslissingen moet nemen. Integendeel. Kalmte kan je redden! Wie panikeert, maakt vaak slechte keuzes doordat hij of zij niet meer helder kan nadenken. Paniekerige impulsreacties bieden geen antwoord in tijden van nood.
Het is vaak al niet gemakkelijk om aan jezelf toe te geven dat je in een benarde situatie zit. Hulp vragen aan anderen is daarom al helemaal een struikelblok. Toch sta je vaak sterker met twee of meer. Het is ook een kwestie van geven en nemen. Probeer daarom om er zelf te zijn voor anderen. Dat zal de drempel om hulp te vragen al wat naar beneden halen. Je leert dat er geen schaamte is in hulp aanvaarden, want jij biedt het hen ook graag aan. Hierdoor kruip je uit de slachtofferrol en kies je voor een actievere rol die je zelfrespect boost en ook beter is voor je sociale relaties.
Je bereidt jezelf best voor op elke worst case scenario waar je maar aan kan denken. Hoe beter je voorbereid bent, hoe meer kans je hebt om zonder al te veel kleerscheuren uit penibele situaties te komen. Denk daarom enkele scenario’s uit waarin dingen mis kunnen lopen en werk een strategie uit om jezelf uit die situatie te redden. Zelfs als je al in moeilijk water beland bent, kan je dan nog inspiratie putten uit je reddingsplan.
Angst kan soms verlammend werken. Het is goed om kalm te blijven en zo je hoofd even leeg te maken, maar volledige stilstand en verwaarlozing van je dagtaken helpen niemand. Laat je niet onder de voet lopen en blijf actief bezig. Hierdoor verzet je je gedachten, blijf je kalm en bereik je uiteindelijk je doel.
Succes bereik je maar door niet binnen de lijntjes te blijven kleuren. Je dromen en doelen mogen dan wel onrealistisch lijken in het begin, de meest succesvolle mensen op de wereld zijn er maar geraakt door tegen alle verwachtingen in toch hun ideeën te verwezenlijken. Als je het écht wilt, streef er dan naar! Thomas Edison zei ooit: “Ik heb niet gefaald. Ik heb enkel 10.000 manieren gevonden die niet werkten.” Laat je dus niet ontmoedigen door een tegenslag, maar blijf 100% voor jouw doelen gaan.
Heb je een zware taak te tackelen, probeer deze dan op te breken in kleinere, hapklare taakjes. Elke keer je er eentje succesvol afrondt, registreren je hersenen dat als een kleine overwinning. Als beloning voor deze ‘overwinning’ krijg je een positief, stimulerend gevoel dat je drijft om verder te gaan. Het geheim van productief grote opdrachten te verwerken, is om er zo goed mogelijk een spel van te maken (= gamificatie).
Soms is het beter voor je persoonlijke geluk en je uiteindelijk succes om toch te stoppen. Soms volstaat het om te herbeginnen met een schone lei, soms is de tijd aangebroken voor een nieuw project en soms blijkt ook gewoon dat het écht niet kan lukken. Zelfs de meest succesvolle mensen en doorwinterde doorzetters krijgen hier wel eens mee te maken. Als je er in slaagt om op een rationele manier op te geven door al je opties af te wegen en jezelf ervan te verzekeren dat je alles hebt geprobeerd en gedaan dat in je macht lag, kan je met een gerust hart afsluiten. Je zal minder stress ervaren, gelukkiger en ook gezonder zijn. Hierdoor heb je meer tijd om je prioriteiten voor jezelf op te lijsten en je bezig te houden met wat je echt passioneert en wat echt belangrijk is.
(sjv) - Bron: Express.be
9 september 2014Altijd al willen weten hoe efficiënt jij eigenlijk te werk gaat? Ga na of jij aan een van de volgende kenmerken voldoet en maak komaf met je inefficiëntie!
Soms laten we de moed zakken. Toch is het belangrijk voor je motivatie om je altijd te herpakken. Enkele noodzakelijke weetjes om gemotiveerd te blijven!
Tijdens een baaldag is je motivatie vaak ver te zoeken. Daarom is het belangrijk dat je op zo'n momenten weet hoe je jezelf moet blijven motiveren. 3 tips!
17 % van de werknemers is zwaar gedemotiveerd op het werk. Bedrijven denken dat ze hier iets aan doen, maar schieten toch tekort volgens hun personeel.
Je blijft het best concreet en realistisch... en doorloopt de volgende zes stappen om te kunnen scoren!
Steeds meer bedrijven schakelen games in om hun medewerkers te motiveren en consumenten aan te trekken. Dat blijkt uit het magazine Deloitte Review.
Goede voornemens volhouden is geen gemakkelijke taak. Deze 14 eenvoudige tips houden je energievol en gefocust op je doelen.
De arbeidsmarkt verandert constant. Er is steeds meer vraag naar bekwame werkkrachten en veel vacatures staan open.
Op 27 juni 2024 vindt de eerste editie van het well-beingfestival WorkBeats plaats! Bezielster Isabelle Hoebrechts vertelt waarom ze dit initiatief nam.