Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 480

Volgende
Volgend artikel:

Tientallen werkgevers zoeken nieuw talent in Aalst

De 8 voordelen van een virtuele jobbeurs

voordelen virtuele jobbeurs
Een jobbeurs is dé ideale manier om als werkzoekende makkelijker een nieuwe job te vinden. Op één dag ontmoet je immers tal van potentiële werkgevers, verzameld op één plaats. En ja, een jobbeurs kan ook perfect virtueel worden georganiseerd. Dat heeft zelfs tal van voordelen!

1. Blijf in uw kot

Deelnemen aan een virtuele jobbeurs doe je gewoon van thuis, of van waar je maar wil. Een online verbinding en laptop of smartphone zijn in principe het enige dat je nodig hebt. Geen gedoe met verplaatsingen dus, tijdwinst gegarandeerd en je maakt geen verplaatsingskosten. En een virtuele jobbeurs is helemaal ‘coronaproof’ vanuit je eigen bubbel op de koop toe!

2. Lekker makkelijk

Je kan online? Check. Je bent ingeschreven voor het event? Check. Nu komt het er gewoon op aan om je op het afgesproken tijdstip aan te melden op ons platform en de virtuele jobbeurs binnen te treden. Tijd voor jouw succesmoment!

Lees ook: Hoe je voorbereiden op een virtuele jobbeurs?

3. Minder wachtrijen

Op een traditionele jobbeurs durven de wachtrijen al eens oplopen. Populaire bedrijven trekken veel potentiële kandidaten en… dan durft de moed je wel eens in de schoenen zakken. Bij een virtuele jobbeurs worden de gesprekken vooraf al ingepland, of kan je meteen real time in gesprek gaan met een beschikbare recruiter. Je ziet bovendien je concurrenten niet, waardoor je enkel op jezelf én je positieve punten kan focussen. Jij bent de beste kandidaat voor die job, toch? Go for it! Go for happy!

4. De perfecte match

Alles gebeurt online én digitaal. Het platform waarop de jobbeurs draait, is bovendien voldoende intelligent om zelf een goede matching te maken tussen de ingeschreven kandidaten en de beschikbare jobs van de aanwezige werkgevers. Misschien vind je jouw ideale job wel bij een bedrijf of in een sector waar je nooit eerder aan dacht?

Op deze manier kunnen zowel jij als de werkgevers zich bovendien vooraf al mooi voorbereiden op het geplande gesprek. Of hoe 1 + 1 soms ook gelijk aan 3 kan zijn.

5. Efficiënter netwerken

Een virtuele jobbeurs voorziet het netwerk in jouw ‘netwerken’. Er gaat natuurlijk niets boven een face-to-face gesprek met iemand, maar dankzij een online event laat je sowieso makkelijker je naam en gegevens bij iemand achter. Terwijl een korte babbel op een drukbezochte beurs al eens durft vergeten worden, blijven je gegevens na zelfs de kortste chat achteraf gewoon beschikbaar voor de recruiter, die na afloop nog even rustig door alle gesprekken kan scrollen en de voor hem/haar interessantste profielen eenvoudig kan bewaren, of er meteen mee aan de slag kan gaan.

6. Een antwoord op je vragen

Een virtuele chat met een recruiter is makkelijker en laagdrempeliger dan wanneer je fysiek voor die persoon zit. Je ervaart automatisch minder stress als je je vragen reeds voor je liggen hebt en durft makkelijker belangrijke vragen te stellen. Virtueel kan je immers veel meer to the point zijn.

7. Regio gefocust

Een voordeel aan de virtuele jobbeurzen van Jobat is dat zij telkens regionaal gefocust zijn. Wil je lekker dicht bij huis aan de slag, of in een bepaalde regio werken, dan is de keuze voor jouw perfecte virtuele beurs makkelijk gemaakt.

Schrijf je in! Alle (virtuele) jobbeurzen van Jobat op een rij…

8. Uitloggen met een job (bijna) in handen

Werkzoekenden maar ook werkgevers nemen voor één enkel doel deel aan een virtuele jobbeurs: het vinden van een nieuwe job/werknemer. Naar verluidt 1 op de 5 deelnemers aan een virtuele jobbeurs wordt achteraf uitgenodigd voor een verder gesprek… of voor het ondertekenen van zijn/haar contract.

Dankzij het virtuele gebeuren is de kans sowieso groter dat jij met de juiste werkgevers praat (zie puntje 4 hierboven) én dat je tevens de juiste vragen stelt (zie puntje 6). Wie bovendien perfect voorbereid aan de start komt, heeft ook hier al een streepje voor. Of hoe die (nieuwe) job binnen handbereik ligt!

(kv)

16 oktober 2020