Hoe je leidinggevende vertellen dat de werkdruk te hoog is?
Naast heel wat arbeidsvreugde kan je job je soms ook wel eens de nodige stress bezorgen. Maar wat als het jou allemaal te veel wordt?
We werken het best onder druk, of dat denken we toch. Als je je werk tot de laatste minuut uitstelt, wordt een onverwacht obstakel plots een heel groot probleem. Als het resultaat dan tegenvalt, zal je met de vinger worden gewezen. Zeker als je hierdoor ook collega’s in de problemen brengt.
Ontdek: 7 timemanagement hacks voor op je werk
Sigaretten zijn slecht voor je gezondheid, dat staat duidelijk op de verpakking. Je werkfrustraties afreageren op Facebook of X kan anders ook goed fout gaan. Zagen over hoe saai je werk is of hoe dom je baas is, doe je beter tegen je partner of vrienden. En niet op het internet, je zou ervan verschieten hoeveel mensen er meelezen.
10 minuten voor je officiële werktijd erop zit, zet je je computer al uit of heb je jas al aan. Wel, dan ben je niet goed bezig: je reputatie zal snel kelderen en leuke of nieuwe opdrachten kan je vergeten.
E-mails zijn zo alomtegenwoordig dat we zelfs mailen naar de collega die recht tegenover ons zit. Dat tot daar aan toe, soms is het gewoon heel handig om snel verschillende mensen op de hoogte te stellen. Maar e-mails zijn zo snel verzonden dat we ze amper nog nalezen of de geadresseerden checken. Ooit komt de dag dat je je in een reply to all beklaagt over je collega of baas, terwijl ze bij de geadresseerden staan.
E-mail als een baas: 10 tips
Niets zo ergerlijk als een hele meeting laten wachten omdat jij niet op tijd bent. Zeker op klanten maakt het een heel slechte indruk. Ben je altijd te laat, dan zal je baas zeker twee keer nadenken vooraleer hij dat nieuw project of die promotie aan jou toewijst.
Lees ook: 5 grote misvattingen over 'altijd te laat zijn'
“Ik word niet betaald om dit te doen!” Als je echt slecht wil scoren, moet je dit tegen je baas zeggen als hij je voorstelt om een nieuw project te doen dat buiten je normale verantwoordelijkheden valt.
Van je laten horen is goed, een kantoor telt al te veel ja-knikkers. Maar ben jij degene die in een meeting altijd andermans ideeën afkraakt en zelf altijd véél betere voorstellen hebt? Te veel tegendraadsheid kan ook op de zenuwen werken. Wees kritisch, maar zorg ervoor dat je altijd doet wat het best is voor het bedrijf, en dat staat niet per definitie gelijk aan wat best is voor je ego.
Niet dat je de party animal van dienst moet zijn, maar altijd met een excuus afkomen als je collega’s iets gaan drinken na het werk, zal je reputatie ook geen goed doen. Jezelf eens van een andere – meer persoonlijke – kant laten zien, zal je ook professioneel voordelen opleveren.
Met je collega's op café: de do's en don'ts
(mr) – Bron: jobs.aol.com
Naast heel wat arbeidsvreugde kan je job je soms ook wel eens de nodige stress bezorgen. Maar wat als het jou allemaal te veel wordt?
We vroegen een 54-jarige mecanicien naar zijn jobinhoud en hoeveel hij maandelijks verdient...
Zelfs de beste en leukste jobs kunnen naar een burn-out leiden. Hoe harder je werkt en hoe gemotiveerder je bent om te slagen, hoe meer kans je creëert.
In 2023 veranderen enkele maatregelen rond je werk en loon ingrijpend. We zetten met Jobat de belangrijkste op een rijtje.
Duurzaamheid op het gebied van corporate wellbeing gaat verder dan alleen het aanbieden van wellbeingprogramma's en fitnessruimtes op de werkvloer...
Dokter Prandy Bernardo Feliz Feliz waagde de sprong naar Adviserend Arts bij de Christelijke Mutualiteit en heeft zich dat nog geen moment beklaagd.
Het vakantiegeld is niet voor iedereen zomaar een leuk extraatje, want heel wat werknemers hebben dat bedrag nodig om financieel rond te kunnen komen.
Videobellers vinden gesprekspartners met planten en boeken achter zich het betrouwbaarst.
De hulpverleners en medewerkers kunnen rekenen op het CAW, zodat ze het beste van zichzelf blijven geven. Het CAW Oost-Vlaanderen zet daarbij in op betrokkenheid en talentontwikkeling, met initiatieven als de CAW Tournees en een ruim opleidingsaanbod.