Kwart werknemers liegt over weekendactiviteiten
Ruim een kwart van de werknemers zegt de waarheid te verdraaien wanneer collega’s of vrienden vragen wat zij in het weekend hebben gedaan ...
Als je fulltime werkt is het soms een heel gedoe om al je boodschappen en klussen gedaan te krijgen. Vaak moet je snel naar de winkel tijdens de lunch of na werktijd. En als je wat meer tijd nodig hebt, ben je verplicht om je zaterdag op te offeren of een verlofdag in te zetten. Wie in het weekend werkt, kan tijdens de daluren – donderdag om 10 uur, bijvoorbeeld - naar de supermarkt en lekker rustig boodschappen doen. Er zijn zelfs geen rijen aan de kassa!
Een groot probleem waar fulltimers mee kampen? Te weinig tijd voor hun naasten. Kinderen groeien immers ook door de week op. Je oogappel kan fijn thuis lunchen en (naschoolse) kinderopvang is niet nodig. Ook kun je elke avond je gezinsleden verrassen met heerlijke zelfbereid eten in plaats van een snelle opwarmmaaltijd.
Een ander voordeel is dat je een betere work-life balance hebt. In plaats van 5 dagen werken in ruil voor 2 vrije dagen, heb je nu 2 of 3 dagen werk in ruil voor 5 of 4 dagen vrij! Misschien verdien je iets minder, maar je hebt wel meer tijd en energie voor je vrienden, familie en hobby.
Wie in het weekend werkt, heeft altijd een geldig excuus om niet naar het feest van die ene saaie nonkel of de jaarlijkse kienavond in de buurt te gaan. Wil je dat ene festival of trouwpartij niet missen? Dan zet je simpelweg een verlofdag in.
Werk je in de week maar wil je nog wat extra verdienen? Dan is weekendwerk ideaal. Je geeft minder geld uit – omdat je achter de kassa, bar of bakkerstoog staat – en je spekt tegelijkertijd je spaarrekening.
(em)
6 januari 2017Ruim een kwart van de werknemers zegt de waarheid te verdraaien wanneer collega’s of vrienden vragen wat zij in het weekend hebben gedaan ...
Het weekend... we kijken er allemaal naar uit, maar hoe is dat nu eigenlijk ontstaan?
De sociale partners werken aan een cao die flexibeler werken mogelijk maakt, waardoor werknemers de ene week meer of minder kunnen werken dan de andere.
E-mail blijft het belangrijkste communicatiemiddel op het werk. 81 procent van de werknemers checkt zijn werkmails zelfs tijdens het weekend, zo blijkt.
In plaats van af te tellen tot het weekend begint, doe je er goed aan om die laatste uurtjes optimaal te gebruiken. Ga een fantastische werkweek tegemoet!
Bijklussen "in het zwart" behoort sinds de flexi-job tot het verleden. Wie kan het doen? Waar moet je rekening mee houden? En is bruto werkelijk netto?
De meeste werknemers kijken massaal uit naar het weekend. Toch wordt het weekend dan vaak zo vol gepropt met taken dat we amper uitgerust raken.
Volgens onderzoek voelt 89% van de werknemers zich soms gestresseerd op de werkvloer. De redenen kunnen divers zijn, al wordt één factor wel verrassend vaak aangehaald…
Verlies jij 's ochtends ook zoveel tijd op het werk door een overload aan e-mails? Dankzij de volgende 9 tips zeg je vaarwel tegen die mailstress!